Britisk domstol: Sanjay Shahs partner skal udleveres i udbyttesag

Mens Dubai ikke vil udlevere Sanjay Shah, skal Anthony Mark Patterson nu udleveres til Danmark i udbyttesag.

Mens en domstol i Dubai har afvist at udlevere Sanjay Shah (på billedet) til Danmark, har en britisk domstol tirsdag afgjort, at hans partner Anthony Mark Patterson skal udleveres. Sker der udlevering af Shah og Patterson, venter der dem en længere retssag i Retten i Glostrup fra august 2023. De risikerer op til 12 års fængsel. <i>Christopher Pike/Ritzau Scanpix</i>

Mens en domstol i Dubai har afvist at udlevere Sanjay Shah (på billedet) til Danmark, har en britisk domstol tirsdag afgjort, at hans partner Anthony Mark Patterson skal udleveres. Sker der udlevering af Shah og Patterson, venter der dem en længere retssag i Retten i Glostrup fra august 2023. De risikerer op til 12 års fængsel. Christopher Pike/Ritzau Scanpix

Britiske Anthony Mark Patterson, der ligesom Sanjay Shah er tiltalt for svindel med dansk udbytteskat, skal udleveres til Danmark.

Det har domstolen Westminster Magistrates' Court i London afgjort, skriver Politiken.

Tidligere på måneden afviste en domstol i Dubai at udlevere Sanjay Shah, der formodes at have hevet over ni milliarder kroner ud af den danske statskasse. Den afgørelse er anket.

I Storbritannien har der samtidig udspillet sig en lignende tvist om udlevering i den store udbyttesag. Her har britiske Anthony Mark Patterson kæmpet mod udlevering.

Han blev anholdt 11. januar i år. Han blev dog ikke fængslet, men i stedet løsladt mod kaution. Det var på den betingelse, at hans pas skulle deponeres, og at han ugentligt skulle melde sig hos politiet. Det skriver Børsen.

Mens Shah menes at have fået en personlig gevinst på cirka 7,2 milliarder kroner ved svindlen, er Patterson anklaget for selv at have fået cirka 134 millioner kroner.

I maj sidste år fastslog Østre Landsret, at begge mænd burde varetægtsfængsles. På den baggrund blev der udstedt en international arrestordre.

Straffesagen mod Shah og Patterson er sat til at begynde i august næste år.

Retten i Glostrup har berammet 60 dage til retssagen mod dem.

Sagen var oprindeligt sat til at begynde i oktober i år, men begynder nu - efter planen - først 14. august 2023.

Anthony Mark Patterson har nægtet sig skyldig i alle anklager.

Ifølge Politiken har Patterson i sit forsvarsskrift forklaret, at han stolede på Sanjay Shah og i givet fald ikke vidste, at han deltog i et svindelnummer. Han troede, at ansøgningerne til Skat i Danmark handlede om virkelige aktiehandler.

Ifølge Børsen og Politiken kan afgørelsen ved den britiske domstol ankes. Dermed er det ikke sikkert, at Patterson i sidste ende lander i Danmark.

Hans danske forsvarer, advokat Henrik Stagetorn, fortæller, at det endnu ikke er besluttet, om afgørelsen skal ankes. Det siger forsvareren til Ritzau tirsdag aften.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.