Eks-politichef søgte på sig selv i politisystem op til sigtelse

61-årig tidligere politichef forklarer i retten, at ekskæreste truede med at "få ram på ham" som politimand.

Både Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) og en sjællandsk politikreds har efterforsket sag om ekspolitichefs overvågning. (Arkivfoto). <i>Simon Læssøe/Ritzau Scanpix</i>

Både Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) og en sjællandsk politikreds har efterforsket sag om ekspolitichefs overvågning. (Arkivfoto). Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Dagen inden politiet bankede på en nu 61-årig tidligere politichefs dør, slog han sit eget navn op i politiets interne sagsbehandlingssystem.

Ved Retten i Nykøbing Falster erkendte manden tirsdag delvist den forbrydelse, som politiet endte med at sigte ham for. Han har misbrugt sin stilling ved blandt andet at slå en ekskæreste og hendes elsker op i politiets systemer gentagne gange.

Det er netop mandens 47-årige ekskæreste, der har fået sagen mod ham til at rulle, kom det frem under retsmødet.

Den 12. marts 2021 indgav hun en anmeldelse imod ham. På forhånd havde hun advaret den tidligere politichef om anmeldelsen.

I forbindelse med, at manden for anden gang smed hende ud af huset for utroskab, skal hun ifølge hans forklaring have sagt "Jeg skal nok få ram på dig som politimand".

Han har også forklaret, at hun telefonisk skal have givet ham besked, da der var oprettet en anmeldelse.

Det er grunden til, at han to gange slog sit eget navn op i politiets interne systemer.

- Hun truede med at anmelde mig som politimand, og jeg ville gerne vide, hvad det var for noget, lød det fra den tidligere politichef i retten.

En af søgningerne blev foretaget i en anden politikreds, end den han var ansat ved. Anklager Yasmin Jensen spurgte ham ind til, hvordan det kunne være, og her lød svaret:

- Jeg vidste godt, at hvis man anmeldte mig, så ville det ikke være min egen politikreds, der sad med sagen.

Det er Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der har efterforsket de forhold i sagen, der drejer sig om ulovlige opslag i politiets interne systemer.

Manden er også tiltalt for at følge ekskærestens færden gennem en gps-tracker i både hendes og hans bil samt at have skaffet sig adgang til kvindens iPad, Facebook, iCloud og opkaldslister.

Det er dog en anden sjællandsk politikreds, der har efterforsket den del, da det er sket uden for embedet, forklarede anklageren.

Manden har erkendt, at der var en gps-tracker i kvindens bil, og at han efter deres brud "formentlig" har tjekket bilens placering. Han havde dog svært ved at forklare hvorfor.

- Det kan jeg ikke svare på. Jeg ved det ikke, lød det.

Kvinden skal ifølge hans forklaring have været klar over, at der befandt sig en gps i hendes bil, og hun skal sågar have nægtet at aflevere den tilbage, efter at de gik fra hinanden.

Han nægter desuden pure, at han har skaffet sig adgang til hendes opkaldslister, Facebook, iPad og iCloud. Kvinden skal selv have printet opkaldslisten fra et teleselskab ud under et skænderi, forklarede den 61-årige.

- Hun printer dem selv ud for at vise, at hun ikke har ringet til ham, sagde han.

Sagen fortsætter onsdag ved Retten i Nykøbing Falster.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.