Fængsler og arresthuse har rettet op på patientsikkerheden

Et elektronisk journalsystem har været med til at løfte patientsikkerheden i landets fængsler og arresthuse.

De danske fængsler og arresthuse har skruet op for patientsikkerheden, konkluderer styrelse. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

De danske fængsler og arresthuse har skruet op for patientsikkerheden, konkluderer styrelse. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De seneste år har fængsler og arresthuse rettet op på patientsikkerheden.

Det konkluderer Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

I 2019 viste en række tilsyn, at der ifølge styrelsen var et stort behov for at styrke patientsikkerheden i fængslerne og arresthusene.

Mange steder var der større eller kritiske problemer. Det gjaldt blandt andet i forhold til forsvarlig medicinhåndtering og journalføring.

Tilsynene gav anledning til en række omfattende indsatser.

Blandt andet blev personalets sundhedsfaglige opgaver præciseret, og deres kompetencer blev opkvalificeret. Derudover blev der lavet og implementeret klare instrukser og indført et elektronisk journalsystem.

Tilsynene og de deraf afledte indsatser har siden ført til en markant forbedring af de patientsikkerhedsmæssige forhold.

I 2020, 2021 og 2022 viste størstedelen af de sundhedsfaglige tilsyn ingen eller mindre problemer af betydning for patientsikkerheden.

- I løbet af de seneste år er det lykkedes at få etableret patientsikre arbejdsgange, tydelig ansvars- og kompetencefordeling, nye procedurer for journalføring og sikker medicinhåndtering i Kriminalforsorgens institutioner.

- Det er glædeligt, når vi kan se, at tilsynet er med til at skabe forandring og udvikling som forbedrer patientsikkerheden, siger overlæge Charlotte Hjort, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Efter sundhedsfaglige tilsyn i alle landets fængsler og arresthuse er styrelsens overordnede konklusion, at der i 2022 er et tilfredsstillende patientsikkerhedsmæssigt niveau i forhold til varetagelsen af sundhedsfaglige opgaver.

- Ledere og medarbejdere i Kriminalforsorgen har gjort et stort og vigtigt arbejde for at skabe patientsikre rammer for de sundhedsfaglige opgaver.

- De fine resultater skal nu fastholdes til gavn for de indsatte i fængslerne og de ansattes muligheder for at løfte de sundhedsfaglige opgaver, siger Charlotte Hjort.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.