Mand udleveret fra Italien og fængslet efter knivdrab i Hobro

37-årig døde i begyndelsen af juni af knivstik. En 40-årig mand er blevet udleveret fra Italien og fængslet.

Retten i Aalborg har fængslet en 40-årig i foreløbig fire uger. Han er sigtet for drabsforsøg, men sigtelsen kan udvides til drab. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Retten i Aalborg har fængslet en 40-årig i foreløbig fire uger. Han er sigtet for drabsforsøg, men sigtelsen kan udvides til drab. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En 40-årig mand, der mistænkes for at have stukket en anden mand ihjel i Hobro i begyndelsen af juni, er onsdag blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Det har Retten i Aalborg afgjort, oplyser anklager Mette Bendix.

Han var efterlyst internationalt og blev anholdt i den italienske by Milano nogle dage efter knivstikkeriet. Siden er han blevet udleveret til Danmark og onsdag fremstillet i grundlovsforhør.

Knivstikkeriet fandt sted en fredag aften den 3. juni på en adresse på Randersvej i Hobro.

Det 37-årige offer blev alvorligt såret. Han fik førstehjælp på stedet og blev efterfølgende fløjet med helikopter til behandling på et hospital. Men hans liv stod altså ikke til at redde trods flere dages indsats.

Den 40-årige er onsdag blevet fængslet på baggrund af en sigtelse om drabsforsøg - og ikke drab.

Det skyldes, at den 37-årige fortsat var i livet, da den 40-årige blev anholdt i Milano.

Ifølge Mette Bendix kan man ikke i første omgang gå videre med en drabssigtelse, når manden er blevet udleveret til Danmark på baggrund af en sigtelse om drabsforsøg.

- Sigtelsen kan dog ændres sig på et senere tidspunkt. Det vil kræve, at de italienske myndigheder accepterer det, eller at manden selv gør det, siger hun.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre. Derfor vides det ikke, om den 40-årige i det hele taget har udtalt sig, og hvad han i så fald har fortalt.

Han nægter sig skyldig i drabsforsøg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden