19-årig mand er anholdt efter skyderi i Aalborg fredag

Politiet mener, at skyderi fredag skyldes opgør i det kriminelle miljø. En 19-årig mand er anholdt.

Nordjyllands Politi efterforsker fredag aften en skudepisode, som har fundet sted nær hovedbiblioteket i Aalborg. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Nordjyllands Politi efterforsker fredag aften en skudepisode, som har fundet sted nær hovedbiblioteket i Aalborg. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 19-årig mand er natten til lørdag blevet anholdt efter skyderi i Aalborg fredag.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Omkring klokken 02.00 anholdt vi en 19-årig ung mand centralt i Aalborg, som vi mistænker for at være impliceret i skudepisoden.

- Det er stadig vores vurdering, at skudepisoden er et opgør i det kriminelle miljø i Aalborg, og at skuddene, der blev afgivet, var tiltænkt en eller flere specifikke personer, oplyser vagtchef Bruno Brix ifølge pressemeddelelsen.

En større politistyrke rykkede efter anmeldelsen klokken 19.18 ud for at afspærre et område nær hovedbiblioteket på Østerbro i byen, rapporterede det regionale medie nordjyske.dk tidligere fredag aften.

Natten til lørdag er afspærringen ophævet.

Antallet af affyrede skud er endnu ikke fastlagt, har vagtchefen oplyst.

Umiddelbart tyder det på, at der blev affyret fra en bil mod en gruppering, oplyser vagtchef Bruno Brix. Men han understreger, at det er et foreløbigt billede af, hvad der er sket.

Han opfordrer borgere til at henvende sig til politiet, hvis man har set noget mistænkeligt, der kan have relation til skyderiet.

- Vi er også stadig interesseret i at høre fra folk, der har set en sort Volvo med grå fælge køre fra Magasin, under Hovedbiblioteket via buspassagen og videre ud af Østerbro, udtaler vagtchefen.

Tidligere har et vidne ifølge TV2 Nord sagt, at en mand med elefanthue på hovedet kom ud af hovedbiblioteket. Derefter blev en bil beskudt. Bilen fortsatte kørslen.

Der vil nu blive indsat tryghedspatruljer i området.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.