Sagen mod tidligere plejehjemsansatte i Else-sag er afsluttet med bøder

To tidligere plejehjemsansatte er idømt bøder på 5000 kroner for behandlingen af 90-årige Else Marie Larsen.

Plejecenter Kongsgården i Aarhus, blev udsat for massiv kritik, da dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden" blev vist i 2020. (Arkivfoto) <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Plejecenter Kongsgården i Aarhus, blev udsat for massiv kritik, da dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden" blev vist i 2020. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sagen om to tidligere ansattes behandling af Else Marie Larsen på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus er afsluttet.

De to tiltalte får en bøde på 5000 kroner.

Det skriver TV2 Østjylland, der har fået det bekræftet af Østjyllands Politi.

De to kvinder blev tiltalt for deres rolle i behandlingen af den dengang 90-årige Else Marie Larsen, som blev belyst i TV2-dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden".

- Sagen er sluttet med en bøde på 5000 kroner, hvilket efter min opfattelse understøtter, at det indgreb, min klient har været udsat for - ved at blive udstillet i den dokumentar - er helt ude af proportioner, i forhold til, hvad der i virkeligheden er passeret, skriver Signe Suhr Mortensen, der er en af de tidligere ansattes advokat, til TV 2 Østjylland.

I december 2022 kom det frem, at der var rejst tiltale mod de to tidligere ansatte.

Det skete, efter politiet var kommet i besiddelse af råbåndene til dokumentaren, som Højesteret påtvang TV 2 at udlevere i september 2021.

Konkret var de to kvinder tiltalt for en episode, hvor Else Marie Larsen ikke fik skiftet sin ble, selv om der var afføring i den.

Af anklageskriftet fremgik det, at anklagemyndigheden gik efter at få idømt kvinderne en bøde for overtrædelsen af straffelovens paragraf 157. Den handler om skødesløshed i tjenesten.

Sagen er et af flere juridiske efterspil i kølvandet på dokumentaren, der blev sendt i 2020.

Signe Suhr Mortensen oplyser til TV 2 Østjylland, at sagen er endt med et bødeforlæg efter aftale mellem anklagemyndighed og forsvarsadvokaterne. Den er derfor ikke blevet behandlet i retten.

Det var Else Marie Larsens familie, der anmeldte plejerne til politiet.

Else Marie Larsen døde som 92-årig i maj 2022.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.