Brønderslev

Kritik af langt indlæg i byrådssalen

Debat om sommerlukning i Borgerservice gav debat om debatten

Borgerservice i Dronninglund. Arkivfoto

Borgerservice i Dronninglund. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Sagen om sommerlukningen af den personlige betjening i Borgerservice på rådhuset i Dronninglund blev lukket ned med en debat om debatten på byrådsmødet, hvor flere fik kritik.

Økonomiudvalget har besluttet, at der ikke skal være personlig betjening i Dronninglund juli måned, hvor man fra Dronninglund i stedet kan bruge en videoforbindelse til Brønderslev.

Men Bendt Danielsen havde bedt om at få sagen i byrådet, og derfor var den på dagsordenen.

- Jeg har sendt den frem på baggrund af, at jeg har fået mange opfordringer fra enkeltpersoner, Ældresagen og pensionistforeningen i Dronninglund. De mange henvendelser berettiger efter min mening til, at man tager det op til fornyet overvejelse af servicen, sagde han og argumenterede med, at der også må være færre henvendelser i Brønderslev i juli, og at en dygtig planlægger må kunne få det til at gå op, så der kan bemandes begge steder.

- Vil byrådet anerkende, at der er behov for Borgerservice og personlig betjening i Dronninglund? Det er berettiget i den ny situation. Jeg håber meget på opbakning, sagde Bendt Danielsen, mens Mikael Klitgaard forgæves forsøgte at signalere, at han skulle til at holde op med at tale.

Herefter redegjorde Klitgaard for, at byrådet i første omgang skulle stemme om, om man ønskede at drøfte sagen - den procedure fik han opbakning til af alle tilstedeværende undtagen fem. De fem var foruden Bendt Danielsen selv Hildo Rasmussen (S), Eskild Sloth Andersen (S), Ole Bruun (EL), Steen Søgaard (UP).

Dermed var sagen i princippet slut, men flere var utilfredse. Arne M. Jensen sagde, at han var enig i Mikael Klitgaards udlægning af styrelsesvedtægten.

Træls med langt spyt

- Men jeg synes, Bendt får al for lang snor i forhold til at argumentere for. Ingen andre får lov til det. Bendt skulle have været stoppet for længe siden, sagde han.

Fra borgmesterens side var det tale om en ren tilståelsessag.

- Det skal jeg gerne erkende, og jeg forsøgte også. Men det kan være svært at lukke munden på et byrådsmedlem. Der er nogle af byrådsmedlemmerne, der er lidt lange i spyttet, og det er træls, sagde han.

Derpå fik han hurtigt lukket sagen ned, men den genopstod under punktet orientering, hvor Hildo Rasmussen vendte tilbage til emnet.

- Jeg vil gerne orientere byrådet om, at jeg ikke var tilfreds med sagsbehandlingen på punkt 20. Det er urimeligt, at man ikke har mulighed for at bygge videre på den sag, når Bendt Danielsen får så lang taletid. Den ene part får stor taletid, det gør den anden ikke, sagde Hildo Rasmussen og sagde, at borgmesteren efter hans mening skar de andre af.

Mikael Klitgaard sprang hastigt videre til de andre punkter, men vendte tilbage i en afrunding.

- Jeg tager kritikken fra Hildo til efterretning - jeg skal prøve at stoppe byrådsmedlemmer i tide, sagde han, hvilket afføde en reaktion fra Hildo Rasmussen;

- Det var ikke det, jeg sagde, sukkede han.

Der sluttede debatten om Borgerservice i Dronninglund - uden nogen debat om sagen, men med debat om debatten og manglen på debat.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.