Brønderslev

Kroner til kultur

Grønt lys for støtte til bred vifte af kulturtilbud

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Udvalgsformand Margit Chemnitz (V) og resten af fritids- og kulturudvalget har delt penge ud fra kulturpuljen. Akrivfoto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:- Det er meget positivt at kunne være med til at understøtte så mange gode initiativer på kulturområdet, siger formand for fritids- og kulturudvalget i Brønderslev Kommune, Margit Chemnitz (V).

Glæden omfatter alle udvalgets medlemmer, som i enighed har besluttet at sige ja til at støtte langt de fleste af de 22 ansøgninger, som var indsendt inden ansøgningsfristen udløb 1. maj.

Glæden ruller nu videre i kontant form til bl.a. Asaa Havnefestival, som får 30.000 kr. til at gøre havnefestivalen til en årlig tilbagevendende begivenhed.

Borger9700 kan glæde sig over 18.000 støttekroner til en bæredygtighedsfestival samt 20.000 kr. til en kulturdag med fokus på mode og design.

Forfatterskolen kan også se frem til at få 14.000 kr. mere i årlig driftstilskud samt 24.000 kr. til at deltage i en folkefestival under Europæisk Kulturår 2017.

- Forfatterskolen er med til at sætte Brønderslev på landkortet, og det vil vi gerne belønne, siger Margit Chemnitz.

Der bliver næppe brug for mange melodier i mol hos Brønderslev Harmoniorkester, der får 17.700 kr. til musikcafeer i lokale forsamlingshuse samt 11.000 kr. til en lokal "Vild Med Dans" aften.

Dorf gamle skole havde søgt 10.000 kr. til kammermusik i den gamle prinsesseskole ved Jyske Aas, men fik 5.000 kr.

FDF Dronninglund får 30.000 kr. til at lave en musikafdeling, og Foreningen Norden 5.000 kr.

Hjallerup Menighedsråd kan glæde sig over 30.000 kr. til at fejre 500-års jubilæet for reformationens begyndelse med en stor familiekoncert med bl.a. Sigurd Barret i Brønderslev Hallen.

En af de få ansøgninger, der ikke får et ja, er kommet fra Hjallerup Rideklub, der havde søgt 100.000 kr.

- Der var tale om for ottende gang at støtte et ridestævne, og klubben har næsten lige fået kommunal støtte, så der valgte vi at sige nej, forklarer Margit Chemnitz.

Jazz9700 får 12.000 kr. til fire koncerter, og Klokkerholm Borgerforening 3.700 kr.

Ansøgninger fra Mogens Otto Nielsen og Nanna Rosenfeldt-Olsen blev ikke imødekommet, men det blev til gengæld Parkfestivalen, som får fordoblet sidste års tilskud til 30.000 kr.

En gruppe unge fra Dronninglund i musikforeningen piKANT får 10.000 kr. til at skabe mere liv i byen, og Sangkoret Frejdig får 2.500 kr. til sine aktiviteter.

Det blev et nej til Vendsyssel Festival, som havde søgt 10.000 kr.

- Vi er nødt til at prioritere, og jeg vil hellere støtte nogle af vores egne, lokale projekter, lyder begrundelsen fra Margit Chemnitz.

Øster Brønderslev Borgerforening får 7.000 kr. til at sikre Fowli Ranch til årets Bålhøjfestival, mens Åsen Teater fik nej til en ansøgning på 40.000 kr.

En af de indkomne ansøgninger var en forhåndsgodkendelse om tilskud fra Kulturpuljen i 2018 til en skulpturfestival i Dronninglund.

Fritids- og kulturudvalget har tidlige sagt ja til en stribe ansøgninger på tilsammen 757.964 kr., så det der skulle fordeles i denne omgang var 697.858 kr.

- Vi har brugt mange mange, men ikke alle, så der er lidt tilbage endnu, fortæller Margit Chemnitz.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.