Litteratur

Kronprinsen på lynvisit i Aalborg

Præsentationen af stort bogværk om Danmark på Utzon Center havde royal bevågenhed

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kronprins Frederik blev kørt til døren og modtaget af Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen samt Lasse Bolander og Niels Elers Koch fra Trap Danmark. Foto: Bente Poder

AALBORG:Det første bind udkom allerede i november 2016, men først i går var det blevet tid til den officielle præsentation af Trap Danmark, det gigantiske bogværk, der samler al tilgængelig viden om kongerigets topografi, natur, kultur, historie og samfundsudvikling.

Det foregik på dagen hvor bind 5, helliget Aalborg Kommune, udkom, så det var naturligt, at præsentationen var henlagt til Utzon Center i Aalborg, hvor byens borgmester Thomas Kastrup-Larsen bød velkommen iført borgmesterkæde og nypudsede sko.

For dagens æresgæst var ingen ringere end landets kronprins, der som protektor for Trap Danmark havde taget turen til Aalborg i sin kongeblå Volvo, Krone 36.

Derfor var også den røde løber rullet ud, og de inviterede gæster samt Utzon Centers personale fik travlt med mobiltelefonerne. Det royale besøg skulle jo foreviges og er sandsynligvis siden blevet delt med alverden på de sociale medier.

Sammen med hovedbindet om Aalborg havde Trap Danmark også nået at få det første midtjyske bind (om Randers, Norddjurs og Syddjurs) samt en håndfuld kommunebind klar, og de otte kommuners borgmestre havde alle fået til opgave at anmelde det, der stod skrevet om deres respektive hjemegne.

Med vanlig politisk tæft valgte de fleste borgmestre ikke at forholde sig til den opgave de var blevet stillet, men gerådede i stedet ud i lidenskabelige hyldesttaler om netop deres kommunes fortræffeligheder.

De inviterede gæster kunne dog trøste sig med, at det hele kun varede en god times tid. Så listede Kronprinsen ud ad døren og vendte den kongelige karet mod hovedstaden, hvorefter arrangementet stille og roligt gik i sig selv.

Med bindet om Aalborg og ekstrabind om de øvrige nordjyske kommuner er hele Nordjylland nu beskrevet. Først i december 2021 er sidste bind færdigt, men så vil Trap Danmark også kunne prale af at være "verdens mest omfattende beskrivelse af en nation", som chefredaktør Niels Elers Koch udtrykte det.

Eller som Morsøs borgmester Hans Ejner Bertelsen sagde: "Et værk af så høj kvalitet, at selv en borgmester kan blive klogere".

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst