Kulhydrater kan gøre dig syg

Det giver måske en mening at stile efter et moderat fedtindtag

DANMARK:Danskerne elsker pasta og brød, men det er faktisk slet ikke så sundt, hvis man propper sig med mange kulhydrater hver dag. Det skriver eb.dk.

Avisen har talt med Martin Kreutzer, der har forsket i kost og sundhed. Han siger blandt andet, at overspisning af kulhydrater kan være starten på alle de livsstilssygdomme, der kan slå en ihjel.

- Men det er vigtigt at forstå, at det ikke er det ene måltid, der gør det. Det er det, at man dag ud og dag ind spiser dem konstant, som er sundhedsskadeligt, siger han til eb.dk.

Ifølge netdoktor.dk skal kulhydraterne inddrages, når der skal spares kalorier, da de kulhydrater der ikke forbrændes ved fysisk aktivitet, oplagres som fedt på kroppen.

Netdoktor.dk skriver, at danske forskere har vist, at man ved at øge kostens indhold af protein opnår en større mæthedsfølelse, og at man dermed spiser mindre. Derfor giver det slankestrategisk mening at stile efter et lavt til moderat fedtindtag og en kraftig reduktion i kulhydratindtaget, med fokus på primært at få sine kulhydrater fra grove grønsager, lidt frugt og den anbefalede mængde fuldkorn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.