Kulturpris til korleder

Kjeld Andersen modtog Kulturprisen, og Bent Fabricius-Bjerre spillede i Hjørring

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Lørdag blev Spar Nords Kulturpris 2012 tildelt Kjeld Andersen i forbindelse med Nytårskoncerten, der samtidig fejrede 25 års jubilæum.

Den 67-årige pensionerede skolelærer modtog prisen for sin store indsats gennem årtier som dirigent for to af byens kor, Arion og Pi’erne.

Kulturprismodtageren var ikke den eneste til at trække klapsalver ved Nytårskoncerten. Et yderst veloplagt publikum kvitterede med store klapsalver til de forskellige optrædende amatører fra Hjørrings musikscene og ikke mindst til Bent Fabricius-Bjerre.

Konferencier Søren Kærholm sagde fra scenen, at de - arrangørerne, Hjørring Brass Band - gerne ville give den en ekstra skalle i anledning af jubilæet, da han præsenterede Bent Fabricius-Bjerre.

Den 88-årige komponist og pianist var ligeså veloplagt som publikum. Sammen med Trine Gadeberg og trioen De Græd spillede Bent Fabricius-Bjerre flere af sine mest kendte melodier, og undervejs underholdt han med morsomme anekdoter, som da han blev genkendt på en tankstation af en hel skoleklasse. Det troede han i hvert fald, indtil en pige spurgte:

- Er det dig, der er Mærsk?

Nytårskoncerten var, som den plejer, helt udsolgt.

- Vi har ikke skyggen af en billet tilbage, som Søren Kærholm udtrykker det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.