Kvisseldrab: Rekordstraf til 16-årig datter

Landsretten stadfæster byrettens dom over den 16-årige datter og den 29-årige Bakhtiar Mohammed Abdullah for drabet på pigens mor

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KVISSEL:Den 16-årige skal ni år i fængsel for drabet på sin mor i Kvissel i 2014. Hendes 29-årige ven Bakhtiar Mohammed Abdullah skal 13 år i fængsel samt udvises af landet for bestandigt.

Dermed stadfæstede Vestre Landsretten dommen over de to drabsdømte fra byretten i Hjørring.

De er dømt for i forening at have dræbt pigens 40-årige mor med adskillige knivstik 8. oktober 2014, mens hun lå og sov i sit hjem i Kvissel.

Dommen på ni års fængsel er den hårdeste straf, der endnu er givet til en person under 18 år.

Med landsretsdommen er der nu endeligt sat punktum i Kvissel-sagen.

Landsretten var enig om straffen til den 29-årige på 13 års fængsel.

Straffen på ni års fængsel til den 16-årige blev afsagt med flertal. 11 stemte for ni års fængsel, mens seks stemte for 10 års fængsel og en stemte for otte år.

Retten lagde i strafudmålingen særlig vægt på, at det var en skærpende omstændighed, at drabet var sket i forening med adskillige knivstik mod et værgeløst offer og tale om en vis forudgående planlægning.

Gik efter hårdere straffe

Anklagemyndigheden gik efter hårdere straffe til de tiltalte. Ifølge anklager Mia Haaning Andersen skulle den 16-årige idømmes mellem ni og 10 års fængsel for drabet, mens den 29-årige skulle 14 år i fængsel.

Anklageren lagde i sin procedure vægt på, at der var adskillige skærpende omstændigheder ved drabet.

- Der er tale om et voldsomt drab med flere knivstik. Det er et koldblodigt drab over for værgeløst offer i eget hjem, hvor hun burde have følt sig mest tryg. Og der er tale om et planlagt drab. Det har været deres hensigt at dræbe, sagde Mia Haaning Andersen.

Selv om der ikke er formildende omstændigheder omkring drabet, og den 16-årige, ifølge anklageren, har dræbt sin mor med koldt blod, så er hendes unge alder i sig selv en formildende omstændighed.

Derfor burde hun idømmes mellem ni og 10 års fængsel, mente anklageren.

Anklageren afviste også, at den 29-årige irakers hårde opvækst i en flygtningelejr kan anses for en formildende omstændighed, og derfor burde han idømmes 14 års.

Påvirket af dårligt miljø

Forsvarer Aksel Groth mente derimod, at den 16-årige højest skulle idømmes mellem fem og seks års fængsel for drabet.

Ifølge forsvareren, er den altoverskyggende formildende omstændighed, at den drabsdømte pige lige var fyldt 15 år på drabstidspunktet.

Hun var blevet 15 år to måneder forinden drabet, og forsvareren fremhævede i sin procedure, at der må være meget stor forskel på, om man er i nærheden af 18 år eller 15 år, når man skal udmåle straf til umyndige personer.

Derudover sagde forsvareren, at drabet skete, fordi hans klient fire måneder forinden var havnet i meget dårligt selskab.

- I fire måneder op til hændelsen, var hun i stærk grad påvirket af et dårligt miljø. Hvis hun ikke havde mødt disse personer, var det her jo aldrig sket, sagde Aksel Groth og tilføjede med henvisning til, at landsretten netop havde fundet den 16-årige skyldig i drabet:

- I dag har hun mistet alt. Hele verden, inklusiv hendes tvillingesøster, har vendt hende ryggen.

Forsvarer for den 29-årige, Mads Kjær Jensen, procederede for, at staffen for hans klient skulle sættes ned til 10 års fængsel.

Den 29-årige har haft en traumatisk opvækst og er mindre begavet. Da han mødte den 16-årige pige, blev han så forelsket, at hun kunne styre ham, sagde forsvareren i sin procedure.

- Han har blot fulgt ordre, sagde forsvareren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.