Landsby i fremgang

Ny kampagne med låne-hus og-bil for at trække endnu flere til

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TREKRONER:De er glade og tilfredse i Trekroner-området i Jammerbugt Kommune i disse dage.

- Det er lykkedes os at knække fraflytningskurven, siger Anne Nøhr Ringgren fra arbejdsgruppen bag Liv i By og skole projektet og formand i Bonderup Borgerforening.

Borgerforeningen er stolt over. at deres lille landsbyområde via flid, et stærkt fællesskab og samarbejde på tværs imellem landsbyer, erhvervsliv og skole er lykkedes med at drive effektiv landdistriktsudvikling.

De seneste tal fra Jammerbugt Kommune viser nemlig, at skoledistriktet Trekroner, som landsbyerne Bonderup, Haverslev, Manstrup, Skræm og Bejstrup er en del af, har oplevet en positiv fremgang af tilflyttere.

Kampen mod urbanisering

Trekroner-området lancerede i foråret kampagnen ”Landsby på prøve”, hvor en ung familie fra Aalborg søgte og vandt konkurrencen om en tilflytterpakke bestående af hus, bil, børnepasning og idrætsliv for en fire-måneders periode.

De flyttede herefter til et ledigt hus i Bonderup og skulle prøve at bo der i fire måneder, og Line og Kasper Lauth blev så begejstret for landsbyen og valgte efterfølgende at blive der permanent.

De værdsatte det stærke fællesskab, området, naturen og den lille skole, som i deres øjne var et sundt miljø for deres barn at vokse op i.

Fået øje på Trekroner

Det er der tilsyneladende også flere familier, der har fået øjnene op for.

I hvert fald er der positiv tilgang af borgere i Trekroner skoledistrikt.

Seneste tal fra Jammerbugt Kommune viser, at der også totalt set i Jammerbugt Kommune indtil oktober er målt en fremgang og altså også lokalt i Trekroner, som har fået 18 nye borgere. Det svarer til 12 procent af den samlede fremgang.

- Derfor har vi i arbejdsgruppen derfor også besluttet os for at lancere en omgang ”Landsby på prøve” igen. Og denne gang forhåbentlig i en udvidet og bredere udgave end sidst, men alle formaliteter er ikke helt på plads endnu så vi holder lige detaljerne lidt for os selv endnu, siger Anne Nøhr Ringgren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.