Godt gået, byudviklere: Plan for Sygehus Nord er fuld af gode takter

Det er sjældent, at et kæmpe byggeprojekt i kernen af en by får en så positiv modtagelse, som tilfældet er med Sygehus Nord i Aalborg. Men det er fuldt forståeligt i dette tilfælde, og det er der en god grund til.

Foto: Torben Hansen ¬ Portræt, Chefredaktør Karen Edelmann Keinicke "[LAYOUT-2620200705010846004-453,509,951,532-\LAYOUT]" <i>Torben Hansen</i>

Foto: Torben Hansen ¬ Portræt, Chefredaktør Karen Edelmann Keinicke "[LAYOUT-2620200705010846004-453,509,951,532-\LAYOUT]" Torben Hansen

LEDER:Skuffelse, desillusion eller en høfligt afventende panderynken er alle tre eksempler på reaktioner, der forventeligt kommer, når et stort byggeprojekt midt i en by bliver præsenteret. Det er dokumenterbart svært at lave vellykkede, populære og samtidig tætte nybyggerier midt i en ældre bykerne, og historien kan skræmme. Gold, grim eller bare kedelig byplanlægning har man set utallige eksempler på i de fleste storbyer. I Aalborg har blandt andet planlægningen og udførelsen af Musikhuskvarteret affødt mange knoppede kommentarer fra aalborgenserne selv og brugere af byen.

Når der så endda er tale om et byggeprojekt med en bebyggelse på svimlende 180 procent og et bygningsareal på over 54.000 kvadratmeter, blinker alle advarselslamper. 

Byggeprojektet, der skal omdanne det nuværende Sygehus Nord i hjertet af Aalborgs Vestby til et område til glæde og gavn for borgerne, når patienter og personale flytter ud i det nye supersygehus i Aalborg Øst i 2024, havde altså alle muligheder for at blive mødt med modstand. I stedet skete det modsatte i denne uge, da ejendomsinvestorerne bag projektet fremlagde deres planer: Politikere, beboere i området og andre interessenter er ... grundlæggende positive.

 "Godt tænkt", "Indbydende" og "God idé med en grøn plads" er nogle af de kommentarer, projektet er blevet mødt med. Og ja, der er udelukkende tale om et rammeprojekt, og meget kan nå at ændre sig, både i projektet og folks holdning til det, men det er alligevel påfaldende, så få negative reaktioner, investorselskabet Nordud og arkitektteamet SLA har fået med på vejen, ikke mindst fra borgerne i området.

Hvordan  - og om - dette byggeprojekt rent faktisk kommer til at adskille sig fra nogle af de mere kritiserede kæmpeprojekter, er stadig for tidligt at kunne konkludere. Men sikkert er det, at investorselskabet og Aalborg Kommune indtil videre er lykkes med at inddrage borgerne og rent faktisk lytte til deres syn på grundens muligheder, samtidig med at de har brugt tid og energi på at fortælle om de rammer, byggeriet også skal opføres inden for. Og det er dén tilgang, der nu giver medvind.

Håbet er lige så lysegrønt som græsset i den grønne kile på tegningerne af Sygehus Nord-projektet. Med investorernes understregning af, at der er tale om et rammeprojekt, som skal udfyldes i samspil med beboerne i området, kan man godt tillade sig at være optimistisk  - og glad  - på Aalborgs vegne for et flot og livligt beboelsesområde på vej. 

 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


Breaking
Fødevareminister har brugt ministerkort til private indkøb
Luk