Ledige grise giver større jobsikkerhed

Tican vil kunne aftage omkring ekstra 4000 grise om ugen fra de tidligere leverandører af grise til Jutland Meat

Ticans adm. direktør Ove Thejls prøver at gribe ud efter de griseavlere, som er kommet i klemme efter konkursen i Jutland Meat i Struer.Foto: Ole Iversen

Ticans adm. direktør Ove Thejls prøver at gribe ud efter de griseavlere, som er kommet i klemme efter konkursen i Jutland Meat i Struer.Foto: Ole Iversen

THISTED:Ticans afdeling for leverandører er i løbende kontakt med de svineavlere der tidligere leverede til det nu konkursramte Jutland Meat i Struer.

Det fortæller adm. direktør Ove Thejls, som regner med, at Tican vil modtage omkring ekstra 4000 grise om ugen, svarende til omkring 200.000 på årsbasis.

Han oplyser, at slagteriets produktionskapacitet lige nu er tæt på fuld udnyttelse blandt andet fordi slagteriet lå stille fem dage mellem jul og nytår, og i foråret kommer sædvanen tro flere helligdage som påske, pinse og Kr. Himmelfartsdag.

- Først i juni og frem til sommerferien begynder slagteriet så småt at have ledig slagtekapacitet på omkring 10 procent vurderer Ove Thejls.

Ingen nyansættelser

De cirka 4000 ekstra grise om ugen vil blive slagtet med det nuværende antal slagteriarbejdere.

I stedet peger Ove Thejls på, at der i perioder vil være overarbejde for at klare den øgede leverance af grise.

- Det er umuligt at udstikke garantier, men som det ser ud nu, vil de ekstra grise betyde, at slagteriet bliver fri for at skære ned i styrken, siger han.

Akutbehov

Jutland Meat har ugentligt fået tilført 11.000 til 12.000 grise, og Tican har så langt det har kunnet lade sig gøre, tilbudt de betrængte griseavlere at afhjælpe deres akutte behov for at få slagtet.

Den samme service har Danish Crown (DC) tilbudt, og DC er på grund af sin størrelse i stand til akut at slagte flere grise end Tican.

Til det siger Ove Thejls, at en del af svineavlere lige nu ser tiden an i den mellemliggende periode.

- Men vi kan naturligvis ikke i samme udstrækning løse et akut behov som Danish Crown, siger Ove Thejls.

Russiske marked

Rusland har stoppet for import af svinekød fra tre delstater i Tyskland, og det er Bayern, Niedersachsen og Nordrhein-Westfalen, ligesom de russiske veterinærmyndigheder har stoppet for import af svinekød fra USA på grund af brugen af vækstfremmere.

Ove Thejls forklarer, at Tyskland overvejede eksporterede fersk kød - kølet kød, altså ikke frossent - til det russiske marked.

- Rusland forsøger at fastholde sin egen indenlandske produktion, og udenlandsk kød har generelt et højt prisniveau, forklarer Ove Thejls og tilføjer, at Ticans eksport til Rusland er jævn og stabil selv om importen fra Tyskland og USA har skabt et tomrum.

- Vi har nu ikke mærket noget boom i eksporten til Rusland, der udgør omkring 15 procent af slagteriets samlede eksport, konstaterer Ove Thejls.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden