Legat går til ung kunstner

Johannes Holt Iversen, en ung aalborg-kunstner, får Aalborgfondens studie- og arbejdslegat.

Johannes Holt Iversen, en ung aalborg-kunstner, får Aalborgfondens studie- og arbejdslegat.

Aalborgfonden har uddelt et studie- og arbejdslegat på 5.000 kr. til den forhenværende Aalborg-dreng og unge internationale kunstner Johannes Holt Iversen. Tildelingen sker i anledningen af hans nylige optagelse på Kunstakademiet i Amsterdam.

Institutionen Gerrit Rietveld Academie blev grundlagt i 1924 og er en af Europas største kunstakademier der årligt får mere end 5.000 årlige ansøgninger på verdensplan til deres fagområder indenfor kunst, design og fashion. Heraf møder mere end 860 af disse personligt op med sin portefølje. Med sine blot 150 pladser er der her i sandhed tale om et nåleøje, hvor kun de allerbedste kandidater går videre. Akademiet Gerrit Rietveld anses som en af de sidste skoler med klare rødder tilbage i Bauhaus-skolens storhedstid.

- Denne satsning (red. legatet) er et bevis på, at Aalborg i dag er en by, der tør satse på kultur på lige fod med MBA studier, jura og lægevidenskab. En by som jeg er barn af, en by som jeg blev ung i, siger Johannes Holt Iversen, der mindes dét som en tid, hvor byen var i forandring fra en by, der engang havde en pulserende industri, til en by med pulserende kulturliv.

- Kunsten er i sandhed nu at bevare dem begge i dét, der skal blive Aalborgs fremtidige kulturelle arv, nemlig det Aalborg som vi alle bidrager til ved at have en stærk tro på fremtiden, siger Johannes Holt Iversen i anledning af legat uddelingen, der blev afholdt af Danske Bank.

Aalborg fonden, som administreres af Dansk Bank i Prinsensgade, tildeler årligt en række legater til udvalgte unge nordjyske studerende i form af støtte til blandt andet deres udenlandske studier.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.