Megavindmøller giver penge til lokalområdet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ørebro-området har fået tilskud til tre projekter med midler fra vindmøllepuljen ved Thorup-Sletten. Til de tre projekter er der udloddet i alt 105.000, kroner ud af en samlet pulje på 250.000 kroner, som skal uddeles i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner.

Der er givet tilskud til Ørebro Landsbyråd, som har modtaget 20.000 kroner til et hæve/sænke puslebord til legestuen. Gøttrup Kultur- og Forsamlingshus har modtaget 40.000 kroner til lakering af gulve og renovering af udendørsfliser. Gøttrup Legeplads har modtaget det største beløb i Jammerbugt kommune - nemlig 45.000 kroner til et madpakkehus, som kan give ly ved regn og blæst på legepladsen.

- Alle tre foreninger glæder sig over tilskuddet, som kan være med til at give et løft og styrke lokalområdet, skriver Sonia Luther fra Gøttrup Legeplads på vegne af Vibeke Olsen fra Ørebro Landsbyråd og

Charles Lolholm fra Gøttrup Forsamlingshus.

Det næste punkt bliver at få alle de frivillige i gang med projekterne, som skal stå færdige indenfor to år.

Midlerne til lokalforankring kommer fra de 18 møllers drift på Thorup-Sletten, hvor lokale foreninger i området omkring mølleparken kan søge om tilskud til projekter. Der uddeles både i Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommune.

Vindpark Thorup-Sletten blev indviet i foråret 2020 og forsyner 65.000 husstande med grøn strøm. Det er midlerne fra driften i 2020 på 250.000 kroner, som netop er uddelt. Der er ansøgningsfrist igen 1. maj 2022 vedrørende uddeling af midler fra driften i 2021.

Der skal ikke herske tvivl om, at vindmøllerne har skabt en del debat. Du kan læse nogle af artiklerne her:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden