Løchte med i Queens

19

Frederik Løchte (til højre) tabte kvalifikationsfinalen til græsturneringen i Queens. Foto: Mike Ehrmann/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Frederik Løchte (til højre) tabte kvalifikationsfinalen til græsturneringen i Queens. Foto: Mike Ehrmann/Scanpix Scanpix Denmark

LONDON:Den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen var søndag tæt på at levere en vaskeægte sensation, da han forsøgte at kvalificere sig til hovedturneringen i den traditionsrige græsturnering Aegon Championships, der spilles i London- turneringen kaldes i daglig tale Queens.

Danskeren havde sejret i to kvalifikationskampe lørdag, men skulle søndag møde den topseedede i kvalifikationen, spanske Feliciano Lopez, der er mere end 200 pladser bedre på verdensranglisten og sent som i januar 2012 var oppe som nummer 15 i verden.

Frederik Løchte spillede glimrende tennis og vandt højst overraskende første sæt med 6-4 efter et tidligt brud i sættet, men i de to efterfølgende sæt brød spanieren Frederik Løchtes serv en enkelt gang i hver, og det var nok til at tage sejren.

Spanierens evne til at slå til på de afgørende tidspunkter blev således afgørende. Han udnyttede to af sine fem breakbolde, mens Frederik Løchte kun udnyttede en ud af 11.

Men Løchte kan alligevel glæde sig over en plads i turneringen. Søndag aften blev han nemlig tildelt en plads som lucky loser i stedet for brasilianske Rogerio Dutra da Silva. Her skal han møde den australske superserver Marinko Matosevic.

Frederik Løchte er dog med i hovedturneringen i double, hvor han i første runde står på den modsatte side af nettet fra makkeren i Wimbledon-triumfen sidste år, Jonathan Marray.

Sammen med sin nye bulgarske makker Grigor Dimitrov møder Løchte Marray og hans sydafrikanske makker John Peers.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.