Lokale skytter viser vejen

Inger Rasmussen (til venstre), formand for Vadum Skytteforening, er klar til at tage imod ved Skydesportgens Dag 14. oktober. Arkivfoto: Allan Mortensen
25. september 2017 19:04 - Opdateret 25. september 2017 19:04

10 skytteforeninger i Nordjylland inviterer for første gang til Skydesportens Dag 14. oktober. Vadum og Vodskov skytteforeninger er blandt dem - og alle er inviteret med.

Skydesportens Dag er nemlig en ny måde at holde åbent hus på - og tanken er, at gæsterne udover at prøve at skyde selv, får en fornemmelse af stemningen i foreningen, ligesom de får tilbudt et introforløb, hvor de kan lære mere om skydning. Og foreningen glæder sig til at åbne dørene.

Det fortæller Inger Rasmussen fra Vadum Skytteforening.

- Vi har arrangeret det sådan, at en vært tager imod gæsterne, så de føler sig velkomne. Derudover har vi selvfølgelig uddannede instruktører klar inde på skydebanen til at give en kort introduktion og hjælpe med selve skydningen. Vi gør alt hvad vi kan for at gæsterne både får en god fornemmelse af, hvad skydesporten er, og samtidig får en hyggelig dag.

De to foreninger er udvalgt til at være med i Skydesportens Dag, fordi de begge er velfungerende foreninger i en god udvikling. Her er der god energi, og resurser og lyst til at tage imod nye medlemmer.

- Vi har vendt en udvikling, hvor foreningen var ved at lukke for 5-10 år siden, og nu har vi 230 medlemmer og nogle helt nye skydebaner. Der sker meget i foreningen, og vi har lyst til at dele vores glæde ved sporten med endnu flere, fortæller Frank Bertelsen fra Vodskov Skytteforening.

Hele Nordjylland - og Danmark er med næste år. Skydesportens Dag i Nordjylland er en test i år.

Forhåbentlig kommer mange gæster og drømmen for foreningen er, at flere som måske har tænkt på skydning som en mulighed, kommer forbi på dagen og får introduktionen og går videre derfra på det helt nye introforløb for nye skytter. Den del af konceptet er nye for skytteforeningerne. Men bliver det en succes, skal det udrulles til de øvrige skytteforeninger i Nordjylland og til resten af Danmark næste år.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...