Mad til pæne priser

Hos Boldt i Aalborg serveres god, gedigen mad. Man får store portioner i hyggelige omgivelser, men prisen er høj.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kalvefilet med tilbehør.

Man føler sig lidt som en stjerne, når man ankommer ad den røde løber til Hos Boldt i den smukke gamle Simonis Gård i Aalborg. Modtagelsen giver os samme fornemmelse, da vi bliver mødt af to tjenere, der hurtigt og venligt hjælper os af med jakkerne, inden vi placeres i de bløde Chesterfield-sofaer. Foruden os er der to gæster i restauranten, der ligeledes hygger sig i sofaerne. Stemningen i restauranten er hyggelig og varm, og vi bliver siddende, mens tjeneren gennemgår aftenens menu med os. Han tilbyder os i første omgang en aperitif og en appetitvækker, som vi takker ja til. Jeg får en frisk Champagne Deutz, mens min ledsager tager en klassisk gin og tonic. Appetitvækkeren er et sprødt lille bruschetta-brød med artiskok, grøn pesto og rucola dryppet med limeolie. Laks og foie gras Vi beslutter os for tre retter hver. Min ledsager vælger fra dagens menu limemarineret laks med rucola og revet parmesan til forret, mens jeg bestiller a la carte fra menukortet og vælger stegt foie gras med portvinsglace og sauterede æbler. Hos Boldt har i forvejen den klassiske Tournedos Rossini på menukortet, så foie gras virker som noget, man ikke må gå glip af. Kalv med trøffel Hovedretterne er begge kalvefilet stegt med italienske trøfler. Tilbehøret er en lille svampeterrine, braiseret rødløg, langtidsbagt tomat med timian, asparges og forårsløg. Dertil pommes duchesse med løg og bacon. Saucerne er henholdsvis trøffelsauce og en cremet trøffelsauce. Desserterne bestiller vi med det samme, og vi får henholdsvis chokolade-brownie og chokolade-fondant begge med råsyltede bær og hjemmelavet flødeis. Vi vælger begge vinmenuen til vores mad, da restauranten tilpasser vinene til vores bestillinger, og det skulle vise sig at være en god ide. Den kvindelige tjener giver os en plads midt i lokalet i den tomme restaurant, men vi får hurtigt følgeskab af to andre selskaber. Der går lige lovlig lang tid, før vi får vores forretter. Det når vi at bemærke, da maden kommer på bordet. Vi er godt sultne og forsøger at tage den lidt med ro. Min ledsager får en Riesling Reserve til sin lakse-carpaccio, mens jeg får Gewürtztraminer Reserve til min foie gras. Begge vine er velvalgte til vores respektive retter, og vi nyder i stilhed. Især min fede lever skal have et modspil fra vinen, og det får den. Ledsageren nyder fisken sammen med sin Riesling, og retten får store roser. Fisken virker frisk og fedmefyldt, og på min tallerken er der rigeligt med foie gras, men jeg savner noget brød som knas. Man kunne godt have sparet på mængden af foie gras og serveret leveren på et stykke toast. De to meget små kuvertbrød hjælper ikke. Hovedretterne Til kalvefileterne anbefaler Hos Boldt en spansk GR 174 Priorat, og det er ikke noget dårligt valg. Måske en anelse til den kraftige side, men det fungerer. Ved bestillingen beder vi begge om at få kødet stegt rosa, men mit kød har fået for meget. Det smager tørt og trist, så jeg sidder og stikker lidt til det. Det opfatter de vakse tjenere, og de tager med et smil og en beklagelse kødet tilbage til køkkenet. Min medspiser er mere heldig og er godt tilfreds med sin bøf. Han når at spise al sin mad, før jeg får min hovedret på bordet igen, og det er lidt trist. Den ekstra ventetid har køkkenet ikke brugt på at lave mit tilbehør perfekt, for den blegrøde tomat er halvrå og tydeligvis bagt i lyntempo. Det samme er både forårsløg og rødløget. Det gik vist alligevel lidt for stærkt, da det kom til stykket, og den skarpe løgsmag og sure tomat lægger en dæmper på entusiasmen. Til vores chokoladedesserter skal vi have Grahams Late Bottled Vintage Port. Igen et godt valg, hvor syren i portvinen giver en ny dimension til chokoladen og de tilhørende råsyltede bær. Vi er enige om, at desserten er godt skruet sammen og en fin afslutning på måltidet. Det syntes vi Vi havde en rigtig hyggelig aften Hos Boldt. Tjenerne var søde og opmærksomme på vores behov. Det var måske en overkommelig opgave med restauranten kun omkring en tredjedel fyldt, men man kunne mærke på dem begge, at de gerne ville være der. Regningen ender på lidt under 2000 kroner, da vi havde begrænset os til tre retter og en tilhørende vinmenu foruden aperitifs før og kaffe efterfølgende. Priserne på Hos Boldt er i den høje ende. Hovedretterne koster fra 298-328 kroner, og så skal alt efter min mening være i orden. Stjernen på min tallerken var en kalvefilet, og den skal glimte som et godt eksempel på Hos Boldts formåen. Den må ikke have fået for meget, og det fik den. Det betød desværre også, at hele retten, i hvert fald på min tallerken, ramlede sammen med tilbehør, der ikke smagte helt færdig-tilberedt. Jeg undrer mig også over, at man til en vintermenu vælger tomat, asparges og forårsløg, når der nu er så mange andre gode danske råvarer netop nu til at ledsage kalvefileten. Hos Boldt ender på tre gafler, fordi prisen ikke helt står mål med kvaliteten.