Mange uheld på sneglatte veje

Det kraftige snevejr har været skyld i stribevis af uheld i Nordjylland

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Nordjylland er hårdt ramt af snevejret, og Nordjyllands Politi har fået meldinger om mindst en halv snes færdselsuheld fra midnat til fredag morgen på grund af snevejret.

Seneste uheld var en soloulykke på E45 ved Støvring klokken 15.16, men ingen kom til skade.

Desuden væltede en rustvogn rundt syd for Hjørring og en lastbil spærrede en vognbane på E39 fra klokken 11 til 13.45.

- Der er heldigvis ingen meldinger om alvorlig personskade, og der har også været en stribe småuheld, hvor folk selv har ordnet det, fortæller vagtchef Per Jørgensen.

To busser har været involveret i uheld. Først væltede en bus på Loftbrovej i Nørresundby kl. 05.50, og en time senere væltede en bus på Hadsundvej ved Gistrup. Ved de to uheld blev i alt tre passagerer kørt til sygehuset med mindre skader.

- Vi opfordrer folk til at udvise tålmodighed på vejene. Kør hjemmefra i god tid og hold afstand, siger vagtchef Per Jørgensen.

Værst syd for fjorden

Snevejret gav fredag morgen flest problemer i Aalborg-området og i Himmerland, hvor trafikken flere steder nærmest var gået i stå eller sneglede sig afsted.

En lastbil skabte lang kø på E45, da den ikke kunne komme op ad en bakke umiddelbart syd for Limfjordstunnelen. Lastbilen er nu fjernet.

En anden lastbil havarerede på E45 i nordlig retning på E45 mellem frakørslen til Sundsholm og udfletningen til motorvejen mod Hirtshals. Det skabte også lang kø. Lastbilen er blevet fjernet.

Desuden var der fredag formiddag kø på E45 mod syd nær frakørslen til Støvring Syd. Her blev begge vejspor mod syd spærret, og trafikken blev ledt væk fra motorvejen, efter et lastbiluheld.

Der var også problemer med togtrafikken. Nordjyllands Politi fik fredag kl. 06.50 en melding om, at bommene ikke virkede ved jernbaneoverskæringen ved Dall Møllevej, da der kom et tog forbi.

Hav tålmodighed

- Det var en bilist som opdagede, at bommene ikke gik ned, og der blev straks slået alarm. Banedanmark er blevet informeret, siger vagtchef Per Jørgensen.

Nordjyllands Politi oplever, at langt de fleste trafikanter kører efter forholdene i snevejret.

- Vi takker trafikanterne for deres tålmodighed, men man skal regne med en smule ventetid, hvis man skal have fat i politi og beredskab her til morgen, siger Per Jørgensen.

Brand i transformatorstation

Omkring klokken 10 enden en mand i grøften i sin bil på Smedievej i Bælum i en soloulykke på grund af de glatte veje.

Han havde smerter i ryggen og måtte derfor hjælpes ud af bilen.

En halv time tidligere blev brandvæsnet i Dronninglund kaldt ud til brand i en transformatorstation på Navervej 2 i Hjallerup.

Der stod åbne flammer ud af transformatorstationen, men der skete kun materiel skade.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.