Mangler herretøj til asylcentre

Gennem en facebookgruppe indsamler frivillige tøj til asylcentre i Nordjylland

Trine Wittendorff bidrager sammen med frivillige til at give flygtninge på nordjyske asylcentre tøj til vinteren.Arkivfoto

Trine Wittendorff bidrager sammen med frivillige til at give flygtninge på nordjyske asylcentre tøj til vinteren.Arkivfoto

AALBORG:Gennem et år har nordjyder indsamlet tøj til de nordjyske asylcentre gennem facebook-gruppen ”Hjælp til asylcentre rundt omkring i Nordjylland”. Netop nu kommer der især mange nye flygtninge til børnecentrene, blandt andet 80 nyankomne drenge til Asylcentret i Skørping. Gruppen af frivillige efterlyser derfor vintertøj til de nytilkomne.

- Herretøj er svært at få ind. Jeg står tit med masser af børnetøj og dametøj, men især tøj til mænd og teenagedrenge mangler, siger Trine Wittendorff, der startede initiativet tilbage i oktober sidste år.

Sammen med sin mand, Abdifatah Wali, har hun fået god kontakt til alle asylcentrene i Nordjylland det seneste år.

- De skriver til os, når de har akut behov for tøj til flygtningene, siger Trine Wittendorff.

Næsten hver uge kører parret ud til asylcentre med tøj, sko, dyner og legetøj. Flere virksomheder har desuden doneret alt fra bordtennisborde til frisørprodukter.

- Vi kører ud med tøj til Brønderslev, Vrå, Hjørring, Hanstholm og Skørping. Vi betaler selv, men det er det hele værd, når vi ser taknemmeligheden i medarbejderne på asylcentrenes øjne, siger Trine Wittendorff.

HMS Opbevaring Svenstrup har stillet opbevaringsrum til rådighed for det indkomne tøj, da parrets hjem ikke kunne blive ved med at huse de op til 100 sække ad gangen. Derfor opfordrer Trine Wittendorff folk til at køre tøjet ud til Svenstrup, hvorfra parret fordeler det til centrene.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nu har Gravenshoved-eleverne fået deres undskyldning
Luk