”Der’ lys” over Hobro Theater

Dette års udgave af Amburevyen spiller lige nu på Hobro Theater. I den anledning har vi taget en snak med instruktør Niels Leth-Sørensen om arbejdet med revyen og lidt om dette års udgave

Niels Leth-Sørensen på de skrå brædder. Igen i år er han instruktør på Amburevyen, der hedder ”Der’ Lys”. Foto: Erik Røgild

Niels Leth-Sørensen på de skrå brædder. Igen i år er han instruktør på Amburevyen, der hedder ”Der’ Lys”. Foto: Erik Røgild

Uden at kende historien på alle amatørrevyer i Danmark, så må Amburevyen være en af de ældste nulevende amatørrevyer i kongeriget.

Den startede nemlig samtidig med Ambufesten, der som bekendt rundede imponerende 100 år sidste år.

Her blev Ambudagene i øvrigt aflyst på grund af corona, men revyen blev gennemført og spillede for totalt udsolgte huse på Hobro Theater.

Dette års forestilling hedder ”Der’ Lys”, og er instrueret af Niels Leth-Sørensen.

Farverigt og festligt. Foto: Erik Røgild

Farverigt og festligt. Foto: Erik Røgild

Efter at være startet hos den dengang lokale ”revy-konkurrent”; Rosendal-revyen, begyndte Niels hos Amburevyen tilbage i 1999, hvor han var med indtil 2005.

Så holdt han en pause indtil for tre år siden, men nu nyder han at være med om bord igen. Både som skuespiller og instruktør.

- Jeg elsker kombinationen af, at jeg selv kan stå på scenen og samtidig være med til at skabe noget som instruktør. Det at kunne mærke publikum er det mest fantastiske. Det ene øjeblik lytter de intenst og koncentreret, mens de kort tid efter er flade af grin. Det er den respons, der gør det sjovt og driver værket, og som er årsagen til, at vi alle sammen kaster en masse timer i det. Selvfølgelig samtidig med at vi er et godt og velfungerende team, der har det sjovt sammen, fortæller Niels Leth-Sørensen.

Amburevyen spilles igen i år på Hobro Theater. Foto: Erik Røgild

Amburevyen spilles igen i år på Hobro Theater. Foto: Erik Røgild

Starter i marts

- Arbejdet med revyen starter allerede i marts måned, hvor der er de første møder med en gruppe af idéfolk og tekstforfattere, der leverer til revyen. Vi drøfter emner og idéer, hvorefter vi går hvert til sit. Så mødes vi igen i starten af juni, hvor vi hver især har arbejdet med emner og idéerne.

- Herefter starter udvælgelsesprocessen, og lige inden sommerferien har vi det første møde med de medvirkende, som får de første briefinger. Herefter holder vi ferie indtil uge 32, og så går det ellers løs med at øve. De sidste uger op til premieren er det både hverdage og weekender, og her er det ikke unormalt at møde ind på teateret klokken otte om morgenen og arbejde indtil sent om aften, fortæller Niels, der altid er stolt over resultatet.

- Vi er en amatørrevy, men absolut i den øvre ende. Standarden er høj. Vi har et superdygtigt og engageret team, som jeg er stolt af at være en del af. Men vi er ikke uddannede skuespillere og arbejder selvfølgelig også ulønnet. Faktisk kalder vi os ikke for skuespillere, men for aktører, fortæller Niels Leth-Sørensen.

I alt er der cirka 45 personer beskæftiget med Amburevyen, der udover aktører også tæller musikere, scenefolk, tekstforfattere, PR-folk m.v.

Alle arbejder ulønnet, og revyen plejer at skabe et overskud på mellem 35.000 og 60.000 kroner, som går ubeskåret til Ambufesten.

Dronningen kigger vist nok også forbi. Foto: Erik Røgild

Dronningen kigger vist nok også forbi. Foto: Erik Røgild

Farvel til corona

Dette års Amburevy hedder som nævnt ”Der’ Lys” – naturligvis med reference til, at vi efter halvandet år i corona-land igen er ved at have en nogenlunde normal hverdag.

- Vi får ligesom bundet en sløjfe og sagt farvel til coronatiden, men ellers er det jo de nære og lokale emner, der tages under kærlig behandling.

Og så er det jo snart kommunalvalg... Foto: Erik Røgild

Og så er det jo snart kommunalvalg... Foto: Erik Røgild

- Her kommer vi jo ikke udenom de trafikale forhold i Hobro og det kommende kommunalvalg. Men der er også et par overraskelser, blandt andet markerer vi også ABBAs comeback, men så kan jeg vist heller ikke røbe mere, slutter Niels Leth-Sørensen.

Amburevyen spiller til og med fredag 24. september, og der er i skrivende stund fortsat ledige billetter til de resterende forestillinger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.