Diskoteksejer inden længe ventet genåbning: - Det føles som min første vagt som bartender

Efter 18 måneder i mørket kan Mikkel Møller Olsen igen tænde for festlys og fadølsanlæg på sine to diskoteker

I 18 måneder har Mikkel Møller Olsens (tv) to diskoteker været tvangslukket. I går var han og bestyrer Malthe Haugaard Nielsen travlt med at gøre klar til genåbningen. Foto: Martél Andersen

I 18 måneder har Mikkel Møller Olsens (tv) to diskoteker været tvangslukket. I går var han og bestyrer Malthe Haugaard Nielsen travlt med at gøre klar til genåbningen. Foto: Martél Andersen

HOBRO/AARS:Dankort-terminalerne er tjekket og fadølsanlæggene afprøvet. Mon det hele nu virker, når der kommer fuld knald på systemer, som har stået stille i nærmest evigheder?

- Den slags udstyr har jo bedst af at blive brugt, noterer Mikkel Møller Olsen.

Fadølshanerne tørrede ud for 18 måneder siden. Men nu sker det. Den 37-årige diskoteksejer fyrer atter op under festlighederne i sine to diskoteker, Buddy Holly i Hobro og Crazy Daisy i Aars.

Allerede torsdag aften åbnede Crazy Daisy, mens der skrues op for musikken på diskoteket i Hobro i aften, fredag. Det sker efter halvandet års tvungen coronanedlukning.

- Jeg er nervøs. Det er lidt som dagen før min allerførste vagt som bartender. Der er sommerfugle i maven, siger Mikkel Møller Olsen.

De gamle drikkevarer er kasseret, men ny forsyninger er ankommet. Foto: Martél Andersen <i>Foto: Martél Andersen</i>

De gamle drikkevarer er kasseret, men ny forsyninger er ankommet. Foto: Martél Andersen Foto: Martél Andersen

Forberedelserne har stået på i nogle uger. Han har i omegnen af 70 ansatte, men langt de fleste unge på deltid. Mange af dem er forsvundet fra branchen, så derfor har diskoteksejeren hyret en masse nye, som de seneste par uger har været under oplæring.

Personalet har haft travl med at tjekke, at alt fungerer. Gammel spiritus er røget ud, og nyt er indkøbt. Fadølsmaskiner og rør er blevet renset.

Hjælpepakker hjalp

Mikkel Møller Olsen havde netop overtaget sit andet diskotek, Crazy Daisy i Aars, da nattelivet gik i corona-sort. Indtægterne tørrede ud til nul.

- Men jeg synes, at jeg har været forholdsvis godt dækket ind af hjælpepakkerne fra staten.

Alligevel kom der pres på likviditeten i de første måneder, hvor regninger stadig kom ind, mens diskotekerne ingen penge tjente ind.

- Jeg var nødt til at skyde nogle private penge ind for at lukke hullerne i virksomheden, siger han.

Den himmerlandske diskoteksejer betegner sig som optimistisk af natur.

- Jeg sagde fra dag 1, at denne nedlukning er jeg ikke selv herre over, så det hjælper ikke at tage sorgerne på forskud. Skulle det ende med, at jeg måtte dreje nøglen om, kunne jeg sige, at det ikke var min egen skyld.

Han har holdt humøret oppe, og nedlukningen har været godt for familielivet.

37-årige Mikkel Møller Olsen har ladet håret gro under den lange nedlukning, men indtil frisøren tog fat i går, blev lokkerne holdt i stramme tøjler med elastik. Foto: Martél Andersen <i>Foto: Martél Andersen</i>

37-årige Mikkel Møller Olsen har ladet håret gro under den lange nedlukning, men indtil frisøren tog fat i går, blev lokkerne holdt i stramme tøjler med elastik. Foto: Martél Andersen Foto: Martél Andersen

- Jeg var lige blevet far, så det seneste halvandet år har jeg haft tid til familien på en helt anden måde, end jeg ellers ville.

Den lange pause fra virksomheden har også sat sine spor på diskoteksejerens hårpragt. Han er ikke blevet klippet siden nedlukningen for 18 måneder siden.

- Det blev et princip for mig, at så længe jeg ikke kunne åbne mine diskoteker, ville jeg ikke klippes, griner Mikkel Møller Olsen, mens han retter på elastikken, som holder de lange krøller på plads.

Han havde imidlertid en aftale ved frisøren senere i går, torsdag.

Fuldt hus

Han har store forventninger til genåbningen.

- Jeg tror, den første weekend bliver vild. Vi har på forhånd solgt mange borde til gæster, som ønsker at reservere plads. Vi kan mærke, at folk glæder sig til at komme i byen igen, siger Mikkel Møller Olsen.

Både diskoteket i Aars og Hobro kan rumme cirka 350 gæster ad gangen, og han satser på fuldt hus.

- Selvfølgelig kan vi ikke vide, om nogen er coronoforskrækkede og ikke tør gå på diskotek. Men Danmark er trods alt langt med vaccinationer, og med de ophørte restriktioner sender myndighederne jo også et signal om, at det er trygt at gå i byen igen.

Den første weekend skal natklubberne tjekke, om gæsterne er i besiddelse af coronapas, men denne sidste restriktion forsvinder 10. september.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.