40-årig kvinde dræbt: 28-årig sigtes for knivdrab og for at begynde på partering af hendes lig

En 28-årig mand blev fremstillet grundlovsforhør søndag eftermiddag

Foto: Bente Poder

Foto: Bente Poder

HADSUND:Nordjyllands Politi var søndag morgen talstærkt til stede i Nørregade i Hadsund, hvor man klokken 04.20 natten til søndag modtog en anmeldelse om, at en kvinde var blevet dræbt.

Ved politiets ankomst til stedet i Hadsund blev liget af en kvinde fundet i en garage.

Den dræbte er en 40-årig kvinde, som var bosat i Viborg og ikke umiddelbart har tilknytning til Hadsund.

Det fortæller vicepolitiinspektør Niels Kronborg fra Nordjyllands Politi.

Den 40-årige kvindes pårørende er underrettet.

Man har foretaget anholdelse af en 28-årig mand, der bor i lokalområdet. Han blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aalborg søndag klokken 15.

– Han sigtes for manddrab og usømmelig omgang med lig, fortæller anklager Peter Rask fra Nordjyllands Politi.

Foto: Bente Poder

Foto: Bente Poder

Nægter sig skyldig i drab og usømmelig omgang med lig

Den 28-årige ankom til grundlovsforhøret i sort joggingtøj og Adidas-badesandaler - hans eget tøj havde politiet konfiskeret med henblik på tekniske undersøgelser.

En enkelt betjent fulgte ham ind og låste håndjernene op, inden den sigtede roligt satte sig i vidnestolen. Den 28-årige, der havde langt hår samlet i en hestehale, svarede “ja”, da dommerens bad ham bekræfte sit navn og sin alder.

Anklager Peter Rask indledte grundlovsforhøret med at sigte den 28-årige for at have dræbt en unavngiven kvinde med kniv, “hvorefter sigtede påbegyndte at partere kvinden”.

De nærmere detaljer kom først frem efter, at de tre tilstedeværende journalister havde forladt retssalen. Dommeren fulgte nemlig anmodningen fra både forsvarer og anklager om at lade grundlovsforhøret foregå bag lukkede døre. Dommeren nedlagde også navneforbud.

Den 28-årige nægter sig skyldig i sigtelserne, men han valgte, ifølge anklager Peter Rask, ikke at kære kendelsen om, at han skal sidde varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger indtil 4. december. Han protesterede heller ikke mod dommerens kendelse om, at han skal mentalundersøges.

Efter grundlovsforhøret kom den sigtede ud fra Retten i Aalborg med et lagen over overkroppen, hvorefter han blev ført ud i en ventende politibil og kørt tilbage til arresten.

Foto: Bente Poder

Foto: Bente Poder

Stor efterforskning i gang

Politiet var igennem søndagen til stede i området omkring gerningsstedet, hvor et større efterforskningsarbejde har fundet sted.

Vicepolitiinspektør Niels Kronborg kan ikke udtale sig yderligere om sagens detaljer – det sker af hensyn til den videre efterforskning, men han kan dog oplyse, at der fortsat efterforskes intensivt i området.

Foto: Bente Poder

Foto: Bente Poder