Hobro Havn i spil som Danmarks smukkeste

Vinderen afsløres tirsdag 9. november

Man må lade de fem eksperter bag nomineringen af Hobro Havn: Et grimt syn er det ikke at skue ud over havnen i Hobro.  Privatfoto

Man må lade de fem eksperter bag nomineringen af Hobro Havn: Et grimt syn er det ikke at skue ud over havnen i Hobro. Privatfoto

Hobroenserne ved det givetvis godt i forvejen: At byens havn så indiskutabelt hører til i den smukke ende.

I løbet af de kommende par uger vil det vise sig, i hvor høj grad resten af danskerne deler denne opfattelse.

Kendsgerningen er, at Hobro Havn foreløbig af foreningen ”Historiske Huse” er nomineret som en af landets 15 smukkeste.

Alle danskere kan frem til søndag 7. november stemme på de 15 nominerede, inden det tirsdag 9. november bliver afsløret, hvem der løbet af med prisen som ”Danmarks smukkeste havneområde”.

De første havneanlæg ved Hobro blev etableret i 1834 i form af bolværker og en skibsbro på sydsiden af Mariager Fjord, lidt øst for byen.

I 1840 blev der opført en toldbod på havnepladsen i forbindelse med, at Hobro overtog tolddistriktet sammen med Mariager.

I 1849 blev der grundlagt et træskibsværft, og mens nordkajen stadig anløbes af fragtskibe, huser sydkajens gamle pakhuse i dag cafeer, teater, museer og gallerier.

”Hobro har således med succes fået integreret de nye rekreative områder med en fungerende erhvervshavn”, hedder det bl. a. i indstillingen fra ”Historiske Huse”.

Hobro Havn har med succes fået integreret de nye rekreative områder med en fungerende erhvervshavn, hedder det bl. a. i indstillingen fra ”Historiske Huse”. Privatfoto

Hobro Havn har med succes fået integreret de nye rekreative områder med en fungerende erhvervshavn, hedder det bl. a. i indstillingen fra ”Historiske Huse”. Privatfoto

De øvrige 14 kandidater til værdigheden som Danmarks smukkeste havneområde er: Københavns indre havn med Flådens Leje, Dragør Havn, Næstved Havn (Funkishavnen), Allinge Havn, Bandholm Havn, Nakskov Havn, Svendborg Havn, Odense Havn (Østre del), Marstal Havn, Rudkøbing Havn, Aarhus Havn (Bassin 3 m.m.), Esbjerg Havn, Skagen Havn og Ribe Åhavn.

Bag nomineringerne står et panel, bestående af fem eksperter på området, der frivilligt har engageret sig i konkurrencen: Henrik Harnow, direktør for Odense Bys Museer, Rene S. Christensen, forsknings- og samlingschef hos Danmarks Jernbanemuseum, Mette Guldberg, leder af Ribe Byhistoriske Arkiv og tidligere museumsinspektør på Fiskeri- og Søfartsmuseet, Caspar Jørgensen, specialkonsulent i Slots- og Kulturstyrelsen og ekspert i industri- og kulturarv og Signe Hommelhoff, arkitekt og bestyrelsesmedlem i Bevaringsværdige Bygninger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden