Hobro Havn med i førerfeltet

Allinge, Marstal, Ribe og Svendborg ser ud til at blive de værste konkurrenter i kampen om at blive kåret som Danmarks smukkeste havn

Hobro Havn er af organisationen Historiske Huse nomineret som en af 15 kandidater til prisen som ”Danmarks smukkeste havn”, og her en lille uge inden afstemningen slutter, har den lokale havn placeret sig smukt i førerfeltet. Arkivfoto: Lars Pauli ?

Hobro Havn er af organisationen Historiske Huse nomineret som en af 15 kandidater til prisen som ”Danmarks smukkeste havn”, og her en lille uge inden afstemningen slutter, har den lokale havn placeret sig smukt i førerfeltet. Arkivfoto: Lars Pauli ?

Der begynder så småt at tegne sig et billede af favoritfeltet i opløbet om at kunne kalde sig Danmarks smukkeste havn.

Indtil videre har 2.400 danskere afgivet deres stemme online på hjemmesiden historiskehuse.dk

Hvem der pt har flest stemmer forbliver indtil videre hemmeligt, men organisationen Historiske Huse, der står bag konkurrencen, kan dog oplyse, at fem havneområder siden mandag har ligget i førerfeltet med tilsammen 54 procent af stemmerne: Allinge Havn, Hobro Havn, Marstal Havn, Ribe Havn og Svendborg Havn.

- Vi har fået masser af respons og mærker allerede nu en øget interesse for havneområderne på grund af konkurrencen.

- Det er dejligt, at så mange har været inde og give deres besyv med stemmemæssigt.

- Antallet af stemmer kunne uden tvivl være endnu højere, men vi har for at undgå snyd været nødt til at lave nogle stemmemæssige begrænsninger som for eksempel, at der kun er mulighed for at afgive én stemme pr. IP-nummer.

- Det betyder, at kun én person i en husstand eller på en arbejdsplads kan stemme, fortæller Johan Hage, udviklingschef i Historiske Huse.

Han tilføjer, at der overvejende har været positiv respons på konkurrencen, men at den fornyede opmærksomhed om havneområderne også sagtens kan være af negativ karakter. Og det er netop også formålet med konkurrencen.

- Opfattelsen af skønhed i forbindelse med netop havneområder er en meget subjektiv størrelse, som alle har en individuel holdning til. ’Havnemæssig skønhed’ kan godt dele vandene, fordi havneområderne ofte fremstår rodede, komplekse og uoverskuelige og så er de vidt forskellige med alt fra ren idyl til gamle industribygninger, pakhuse og siloer. Men det er netop de forskelligheder, som er værd at bevare, og som vil have stor gavn af fx en bevarende lokalplan, understreger Johan Hage.

Konkurrencen har derfor til formål at få de velbevarede del-miljøer på den enkelte havn frem i lyset og sætte gang i debatten om, hvorfor netop disse del-miljøer bør bevares.

Vinderbyen bliver offentliggjort tirsdag 9. november, og Historiske Huse kommer til vinderhavnen med blomster og bobler til en repræsentant fra den pågældende kommune.

Derudover vil der blive fremstillet en plakette i kobber med påskriften ”Danmarks smukkeste havneområde” til vinderhavnen.

Plaketten bliver overrakt ved en ceremoni ved en senere lejlighed.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.