Miljørigtig løsning i Hadsund Lystbådehavn

Både lystsejlere og autocamper-turister kan nu komme af med skidtet på en mere forsvarlig måde

Næstformand Preben Grøn (tv) og formand Paw Kristoffersen (th) ved det nye anlæg. Foto: Helge Søgaard

Næstformand Preben Grøn (tv) og formand Paw Kristoffersen (th) ved det nye anlæg. Foto: Helge Søgaard

De sidder med ryggen til fotografen og nyder udsigten ud over bådehavnen og en solbeskinnet Mariager Fjord. Som at sidde i første parket og nyde den absolut frie og uafhængige ferieform.

Ægteparret Ruth og Svend Strøm fra Solrød ved Køge har parkeret deres autocamper ved Hadsund Sejlklub, der råder over op til 20 autocamperpladser på det areal, hvor bådene er opmagasineret om vinteren.

- Vi nyder dette frie liv, hvor vi kan opsøge smukke steder og nyde, at der er fred og ro, lyder det fra Ruth og Svend Strøm, der lige nu er på en uges tur i det østhimmerlandske.

- Vi bruger autocamperen året rundt, og nyder at vi blot skal lukke døren op og sætte stolene ud, så er vi klar til at slappe af, fastslår Svend Strøm.

Nu er der endda bygget fine - og ikke mindst miljørigtige - tømningsfaciliteter, så man både kan komme af med spildevand og få tømt toilettanken på autocamperen.

Det samme gælder, hvis man som sejler besøger Hadsund Lystbådehavn.

Fred og idyl som autocamper-turist i Hadsund. Foto: Helge Søgaard

Fred og idyl som autocamper-turist i Hadsund. Foto: Helge Søgaard

Økonomisk støtte

- Vi har søgt penge hos en række fonde, og blandt andet Jutlander Fonden og Spar Nord Fonden har støttet os, lyder det fra formand Paw Kristoffersen og næstformand Preben Grøn fra Hadsund Sejlklub. De er begge glade for, at de nu kan tilbyde disse nødvendige faciliteter til gæsterne.

- Det er naturligvis et miljøspørgsmål, at vi kan aflede både spildevand og toiletaffald på en korrekt og forsvarlig måde, hvorfor også Mariagerfjord Kommune har bidraget til realiseringen af projektet, fortæller Preben Grøn.

- Vi har brugt omkring 80.000 kroner til tømningsanlægget for autocamperne og godt og vel 65.000 kr. til tømningsanlægget for lystsejlerne.

- Vi mangler endnu at høre fra en enkelt fond, inden vi er helt i mål sammen med vores egen del af den samlede finansiering, supplerer næstformand Preben Grøn.

Også et anlæg til lystsejlere. Næstformand Preben Grøn (tv) og formand Paw Henriksen (th). Foto: Helge Søgaard

Også et anlæg til lystsejlere. Næstformand Preben Grøn (tv) og formand Paw Henriksen (th). Foto: Helge Søgaard

Også til lystsejlerne

Anlægget til autocamperne indeholder afløb til almindeligt spildevand og udslag for autocampernes toilettank til både sommer og vinterbrug. Lavet med den rette hældning så regnvand og spildevand ikke blandes sammen. Hertil kommer separeret vandforsyning, så man dels kan skylle efter men også fylde frisk rent vand på vandtanken. Og hele tømningsanlægget er smukt indrammet af en nyplantet bøgehæk, som pynter på det hele.

- Et tilsvarende anlæg er opstillet nede på broen ved vandet, selvom det har en lidt anden udformning, da det jo skal kunne håndtere tømning af toilettanken ombord på en sejl- eller motorbåd, forklarer formand Paw Kristoffersen med tydelig stolthed over, at Hadsund Sejlklub nu kan tilbyde disse faciliteter, der i den grad opgraderer både lystbådehavnen og autocamperpladserne til gavn og glæde for såvel sejlklubbens medlemmer som for de mange gæster, der benytter den hyggelige havn i Hadsund.

Hvor anlægget til autocamperne bygger på tyngdekraften på vej til den kommunale kloakledning, så fungerer anlægget til lystsejlerne ved hjælp af vakuum, der sender spildevandet 120 meter gennem et nedgravet rør til kloakledningen, der ligger oppe bag klubhuset på havnen.

- Man kan mene, hvad man vil, men dels er det lovpligtigt i forhold til lystbådene, og dels opgraderer i den grad vores autocamperpladser, at vi nu også kan tilbyde disse faciliteter, fortæller næstformand Preben Grøn.

- Hadsund Sejlklub har i det hele taget et skarpt øje på, hvordan vi hele tiden kan opgradere vores faciliteter, supplerer formand Paw Kristoffersen.

- Vi har en fin legeplads, vi har nye flydebroer til lystsejlerne, bade og toiletforhold til autocamperne, og i den mere beskedne ende findes der også en stor boks med redningsveste og fangstnet, så børnene på lystbådehavnen trygt kan fange krabber.

- Det betyder noget, at alle disse ting er i orden, slutter formand Paw Kristoffersen, der dog allerede har et par nye idéer på bedding!

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.