Martin Schmücker vandt VM i herre-fodboldgolf

Den 39-årige klejnsmed fra Vejgaard har hjemmebane i Nørhalne

Martin Schmücker med vandrepokalen (t.v.) og den personlige pokal, der fulgte med sejren ved VM i fodboldgolf. Foto: Michael Christiansen

Martin Schmücker med vandrepokalen (t.v.) og den personlige pokal, der fulgte med sejren ved VM i fodboldgolf. Foto: Michael Christiansen

NØRHALNE:Det var lidt af en tilfældighed, at 39-årige Martin Schmücker fra Vejgaard kom til at spille fodboldgolf for fem år siden. I tiden siden er der spillet mange timer med fodbolden på baner i ind- og udland. Det hele kulminerede, da han i tyske Inzell over tre dage vandt herrerækken ved VM 2014, der havde godt 200 deltagere.

- Jeg har spillet fodboldgolf i ca. fem år. Det begyndte, da jeg sammen med arbejdskolleger valgte at tilbringe en aften hos Nordjysk Fodboldgolf i Nørhalne. Det var sjovt og en god afløser for fodbolden, som jeg havde lagt på hylden, fortæller Martin Schmücker.

Han har siden haft hjemmebane hos Nordjysk Fodboldgolf i Nørhalne, hvor han træner mindst en dag om ugen.

- Banen i Nørhalne er set for mig den bedste bane i Nordjylland. Den er spændende og teknisk krævende, og så er den passet og plejet, forklarer Martin Schmücker.

Han vandt danmarksmesterskabet i 2012 og sparkede sig til sølv i 2013.

- I år vandt jeg først sølv ved EM, der blev afviklet i Tyskland, og nu senest guld ved VM.

Desuden er Martin tre år i træk kåret som europamester i double med forskellige makkere, og han har for tiden 6.-pladsen på verdensranglisten.

Martin arbejder som klejnsmed og må bruge sine ferier, når han stiller op til mesterskaber i ind- og udland. Lige nu overvejer han at stille op ved German Open, der afvikles om en måned.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.