Frederikshavn

Mere rum bag tremmerne

Arresten i Frederikshavn har fået nyt multirum

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det nye multirum skal blandt andet bruges til gudstjenester, og det er derfor udstyret med denne altertavle. Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Arresten i Frederikshavn har netop kunnet indvie et helt nyt lokale, der tjener som kombineret multirum og gudstjenestelokale.

I forbindelse med indvielsen var det en særdeles glad arrestforvarer Preben Thaarup, der kunne byde velkommen til de mange lokale sponsorer, der på forskellig vis - sammen med kriminalforsorgen, menighedsråd og provstiudvalg - havde sikret etableringen af det nye og lyse lokale, der fremover vil være med til at udvide aktiviteterne for de indsatte.

Multirummet - der er udstyret med altertavle, krucifiks, klaver, guitar og salmebøger - skal udover den månedlige gudstjeneste bruges til mange andre planlagte aktiviteter.

Lokalet er indrettet i den tidligere kriminalretssal.

- Vi kan have samtalegrupper, undervisning, gudstjeneste og små koncerter, forklarer Preben Thaarup, der samtidig fremhæver, at mulighederne for besøgstjeneste og ikke mindst aktiviteter for og med børn af indsatte kan udbygges med det nye lokale - og yderligere påvirke de indsatte i en positiv retning, så de kan komme ud i et liv uden kriminalitet.

Indsat og udsat

Også hos arresthuspræst Helge Morre Pedersen er der glæde over de nye faciliteter.

- Når man er indsat, så er man udsat. Det nye multirum åbner for en helt anden verden, som minder om livet uden for. Herfra kan man kikke ud. Her er der udsyn, og det har kun været muligt at få projektet til at lykkes, fordi så mange har haft øje og hjerte for det, siger han.

Den festlige indvielse var i øvrigt delt i to arrangementer, idet de indsatte, som Preben Thaarup sagde det, har krav på anonymitet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.