Nordjylland

Mere teater om sommeren

Seks danske teatre, deriblandt to nordjyske, i samarbejde om nyt koncept

Vendsyssel Teater er med i nyt samarbejde, der skal præsentere blandt andre nordjyder for en ny slags sommerteater. Arkivfoto

Vendsyssel Teater er med i nyt samarbejde, der skal præsentere blandt andre nordjyder for en ny slags sommerteater. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Normalt holder landets teatre lukket om sommeren og overlader scenen til revyer, friluftsspil og musicals.

Men det skal være slut nu, mener man på seks mindre danske teatre, deriblandt Vendsyssel Teater i Hjørring og Teater Nordkraft i Aalborg.

De har indledt et samarbejde, der skal munde ud i en forestilling til opførelse i sommeren 2017. Tanken er at forestillingen skal spille en eller to uger på hvert af de seks teatre i løbet af sommeren.

Forestillingens form og indhold er der ikke taget beslutning om endnu. Projektet er sendt i udbud hos landets scenekunstnere, der inviteres til at komme med ideer til, hvordan opgaven kan løses.

De seks teatre lægger vægt på, at det skal være sjovt teater, men ikke revy eller musical, som vi kender det. Gerne et nyt format, som sætter nye standarder for, hvordan sceneunderholdning kan præsenteres.

Ud over Vendsyssel Teater og Teater Nordkraft er Randers Egnsteater, Team Teatret i Herning, Svalegangen i Aarhus og Folketeatret i København med i projektet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.