Mest doping i Nordjylland

Politiet beslaglægger mere motionsdoping her i forhold til resten af landet

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Dopingmidler og især anabole steroider kan virke som en nem vej til en maskulin krop med svulmende muskler, men på sigt kan det føre til eksempelvis kræft, forstørret hjerte, nerve- og leverskader.

Og i Nordjyllands Politikreds har vi en kedelig førsteplads, da vi her beslaglægger mere doping end i resten af landet, fortæller politikommissær ved Nordjyllands Politi, Kenneth Hansen, der til daglig efterforsker narko- og dopingkriminalitet.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende fredag.

Findes ofte tilfældigt

Politikommissæren bruger eksemplet, at der i 2012 blev der beslaglagt dopingmidler 37 gange i den større Østjyllands Politikreds mod 56 i Nordjyllands Politikreds.

Og det er ikke et spørgsmål om, at politiet her går mere effektivt og målrettet til værks. Dopingmidler findes oftest ved en tilfældighed, når politiet for eksempel ransager steder i rockermiljøet med henblik på at afsløre hårdere stoffer som kokain.

Resten findes af Told og Skat, når de undersøger pakker, der er bestilt via nettet i lande med en mere lempelig lovgivning på området.

Lav bødestraf

Bødestraffen for at handle med dopingstoffer højst er på 1000 kroner, hvilket i sig selv ikke virker afskrækkende. I det hele taget nedprioriteres området i forhold til efterforskning af hårdere narkokriminalitet,

Kenneth Hansen fortæller, at man desuden ikke behøver at kigge så længe i Jomfru Ane Gade for at spotte en af de unge mænd, som bruger dopingmidler.

- Og de unge mænd, der doper sig, kommer hurtigere op i det røde niveau temperamentsmæssigt, og alkohol gør det bare værre. De er som tikkende bomber.

Direktør Lone Hansen, Anti Doping Danmark, og politikommissær Kenneth Hansen gæster Tornhøj Idrætscenter i Aalborg i dag i forbindelse med en temadag om, hvordan motionsdoping forebygges.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.