Meyers køkken invaderet af fluer og fugle

Tidligere i år var der kakerlakker i bygningen

KØBENHAVN:Metroxpress kan onsdag afsløre, at fugle i stort antal spiser, bygger reder og holder til i varemodtagelsen til kendis-kokken Claus Meyers store madfabrik i Københavns Nordhavn.

Her overskider de fliser og det udstyr, mad transporteres i.

Billeder, metroxpress er kommet i besiddelse af, viser, at der inde i Meyers industribageri er bananfluer og fuglelort på inventar. Og et sted har en person med beskidt fodtøj været oppe at stå på nogle sække med solsikkekerner.

Sækkene ligger få meter fra udgangen til arealet, hvor der er fuglelort på fliserne. Ved samme indgang opbevares i strid med reglerne mel i et beskidt vådrum.

- Det er grelt. Især forekomsten af fluer og fugle. Deres afføring kan forurene færdigvarer og råvarer til fare for menneskers sundhed, siger fødevareekspert Michael René til metroxpress.

Ifølge fødevarekontrollen var der tidligere i år kakerlakker i bygningen. I fredags fandt fødevarekontrollen skimmel i det lokale, hvor der produceres dej.

Arealet udenfor er mineret med rottefælder, men det flyder med affald i buske og ved containere. Ifølge fødevareekspert Orla Zinck skaber det gode vilkår for mus og rotter.

Et sted indenfor er der ikke sikret mod skadedyr.

Fredag gav fødevarekontrollen Meyer to indskærpelser, men Zinck vurderer, der burde være grebet langt hårdere ind:

- Det er rigtigt svineri, og noget tyder på, den blinde tilsynsførende fra Fødevarestyrelsen havde glemt sin førerhund, for ellers havde den gøet højt.

Direktør hos Meyer, Lisa Rossen Borch, forsikrer, at fødevaresikkerheden på intet tidspunkt har været i spil, og at der er gjort og bliver gjort en ihærdig indsats mod fugle og fluer.

Der er uden held blevet spulet og skærmet for reder, men nu skal der bygges et nyt indgangsparti for at skærme effektivt af.

Hun siger, at sækkene med solsikkekerner er kasseret, og erkender, at der ikke skal være skimmelvækst:

- Det er ikke godt nok, at der har været det. Det er fjernet nu, siger hun til metroxpress og henviser til, at virksomheden ved de tre forudgående kontrol-besøg har fået nul kritik.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden