Dronninglund

Midsommerfest med kultur

Masser af kulturelle indslag

Knøsen danner ramme om en Midsommerfest 21. juni. Arkivfoto: Bent Jakobsen

Knøsen danner ramme om en Midsommerfest 21. juni. Arkivfoto: Bent Jakobsen

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Der bliver masser af kulturelle indslag, når der 21. juni for første gang bliver budt til Midsommerfest på Knøsen. Arrangementet afløser Kulturfestivalen, der plejer at finde sted i Ginge-bygningen i Brønderslev, men i år har folkene bag arrangementet fundet på noget nyt.

- Vores idé er, at vi rykker kulturen ud i naturen, for det er Brønderslev Kommunes styrke, at vi har et enestående naturområde, forklarer formand for Kultursamvirke Brønderslev, Petra Skovholm, der gerne vil gøre opmærksom på området.

Knøsen er en bronzealderhøj i Dronninglund Storskov, som ligger 136 meter over havets overflade. Det er dermed det højeste sted i Vendsyssel. Stedet kommer til at danne ramme om bla. danseteaterforestillingen ”Alfernes Vogter” opført af børn fra sfo’en i Serritslev, den akustiske duo ”Bjerre og Fuglsang”, midsommermusik ved Tenna Lyng Svensson og fællessang.

Man kan også opleve talende træer på vej op til Knøsen, og naturvejleder Mads Birkholt Nielsen er med og viser en hemmelig vej derop.

- Træer bliver til papir, som digtere skriver på - der er en forbindelse på en eller anden måde, siger Petra Skovholm.

- Bymennesker har så lidt forståelse for skovens sprog. Når man bliver voksen og lever i byen, får man lidt afstand og har ikke det tætte forhold til naturen. Vi vil gerne forstærke indtrykket af natur ved hjælp af kultur. Det er et enestående sted, og lige ved siden af er der et udsigtstårn, som er rigtigt dejligt, der er Knaghøj, og der er myter og historier om, hvordan stedet er opstået. siger Petra Skovholm, der synes, at bøgeskoven er speciel.

- Den har en helt anden lyd end skov med blandet nål. Der er en hel anden stemning i det, og det vil vi bruge på en eller anden måde.

Kunstner Jørgen Stendal Mortensen vil bygge en skyggedome sammen med spejderne fra Dannerhøjgruppen og alle, der har lyst at være med. Domen var med på Kulturfestival sidste år med bla. kunstigt lys, men i år bliver den anderledes.

-

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.