Millioner gør fyrtårn klar til nye formål

Nationalpark Thy klar til at investere 8,5 mio. i restaurerings- og formidlingsprojekt på Lodbjerg Fyr

Nationalpark Thy er klar til at starte arbejdet på Lodbjerg Fyr.

Nationalpark Thy er klar til at starte arbejdet på Lodbjerg Fyr.

LODBJERG:- Vi er i gang til Påske.

Sådan lyder det fra Torben Juul-Olsen, formand for bestyrelsen for Nationalpark Thy om det forestående arbejde med en omfattende istandsættelse og nyindretning af Lodbjerg Fyr.

Nationalparken forventer i begyndelsen af marts at udbyde projektet - i første omgang indenfor en beløbsramme på 8,5 mio. kroer.

- I slutningen af marts har bestyrelsen møde, og her forventer vi at tage stilling til resultatet af licitationen - og så kan vi være i gang lige efter Påske, siger bestyrelsesformanden.

Nationalparkens projekt på Lodbjerg Fyr skal opfylde flere formål. Dels skal det føre til en istandsættelse af bygningskomplekset og den tilhørende fyrhave, dels skal det sikre, at fyret fremover kan indgå i et større projekt som en af tre "Trædesten til naturen".

Her er de to øvrige "trædesten" Hanstholm Fyr og det kommende nationalparkcenter i Vorupør, hvor finansieringen af byggeriet til 31 mio. kroner endnu ikke er endeligt på plads.

Tidsplan holder

Med en byggestart efter Påske holder den tidsplan, som Torben Juul-Olsen allerede før årsskiftet kunne skitsere efter et møde med Slots- og Kulturstyrelsen. Her blev blandt andet udfordringerne med at foretage ændringer på de fredede fyrbygninger drøftet - blandt andet med tanker for at sikre tilgængelighed for handicappede.

- Og drøftelserne med styrelsen gav ikke anledning til ændringer, siger bestyrelsesformanden.

Budgettet for projekt "Trædersten til naturen" er på 80 mio. kroner, hvoraf byggeriet af nationalparkcentret er det største enkeltprojekt. Det omfatter flere andre formidlingstiltag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.