Minister: Nej, der var ikke en ulv i Skagen by

Miljøministeren afviser rygtet om, at en ulv har været inde i Skagen by

Esben Lunde Larsen (V): Der var ingen ulv i Skagen by. Foto: Birgitte Carol Heiberg/Ritzau

Esben Lunde Larsen (V): Der var ingen ulv i Skagen by. Foto: Birgitte Carol Heiberg/Ritzau

NORDJYLLAND:Ulven optager mange - og nu også Folketinget, hvor miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er blevet bedt om at forholde sig til nogle få af de mange påstande om ulves færden i Danmark, der florerer på ikke mindst Facebook.

Det er folketingsmedlem Trine Torp (SF), der har stillet tilsammen syv spørgsmål. Hun ønsker med sine spørgsmål at få "et objektivt og faktabaseret overblik".

For det første vil hun gerne vide, om den ulv, man ved har været i Vesthimmerland og senere på Skagen Odde og ved Aalbæk, mon kan have været inde i Skagen by, sådan som det er nævnt på Facebook.

Men, skriver ministeren efter at have bedt Miljøstyrelsen konsultere Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum, der er "ikke et faktuelt grundlag, som giver anledning til at formode, at der har været en ulv i Skagen by.

Samtaler med flere af de involverede observatører har indikeret, at der ikke har været tale om en ulv," hedder det i ministerens svar.

Trine Torp har endvidere - ligeledes med afsæt i et opslag på Facebook - spurgt, om et foto af poteaftryk i sneen giver "anledning til at kunne tale om dokumentation for, at en ulv aktuelt lever i Nationalpark Thy, og er der i givet fald, ud fra disse aftryk, grundlag for at konkludere, at det er en hunulv?

Eksperterne melder her pas. Ud fra et kort sporforløb som det viste er det ikke muligt at foretage en sikker kønsbestemmelse eller artsbestemmelse, hedder det.

Har ikke ynglet i Himmerland

I et tredje opslag på samme Facebook-side skal det have været nævnt, at en ulv har ynglet i Himmerland, nærmere bestemt ved Aars. Er der dokumentation for det, spørger Trine Torp.

Og igen er svaret negativt. Man ved, at der nær Holstebro er en ulvefamilie, der har ynglet, men "der er ikke dokumentation for, at ulve skulle have ynglet i Himmerland. På basis af de mange uafhængige fund, det vestjyske ulvepar og deres unger har efterladt, siden parret etablerede sig efteråret 2016, må det betegnes som usandsynligt, at der p.t. eksisterer ynglefund af ulv i Himmerland," skriver ministeren med afsæt i eksperternes vurdering.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.