Minister sikrer penge til DGS-fyrede

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) gør en undtagelse i forhold til udbetaling af varslingsmidler

Oticon skifter navn til DGS. Arkivfoto: Diana Holm

Oticon skifter navn til DGS. Arkivfoto: Diana Holm

THISTED:Der er nu hjælp på vej til de medarbejdere på DGS Denmark A/S i Thisted, som tidligere på måneden blev varslet fyret.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra beskæftigelsesministeriet.

Heri står der, at "beskæftigelsesministeren har godkendt at fravige reglen om, at det er ved større afskedigelser, at jobcentret kan tilbyde en indsats via varslingsmidlerne".

Det betyder, at det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Nordjylland kan bevilge 130.000 kroner fra den ordinære varslingspulje til at hjælpe de afskedigede videre i et andet job. Det sker ved, at de 26 timeansatte ud af de 31 varslede får et målrettet karriererådgivningsforløb. De sidste fem medarbejdere har DGS tilbudt individuelle forløb til, som virksomheden selv finansierer.

- Der er brug for en ekstraordinær indsats for disse medarbejdere, da det er småt med lignende arbejdspladser i Thisted og omegn. Jeg kan forstå, at der primært er tale om ufaglærte medarbejdere, og en del af dem har ikke den store erfaring med jobsøgning. Nu får de en målrettet rådgivning, så vi øger deres muligheder for at finde et andet arbejde, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Varslingspuljen bliver normalt anvendt ved større afskedigelser for mindst 50 pct. af medarbejderne på en arbejdsplads med mindst 100 ansatte. Som et forsøg kan alle jobcentre dog fravige disse krav, så afskedigelsen også omfatter mindst 50 pct. af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 20 ansatte.

Beskæftigelsesministeren kan fravige kravene, hvis mulighederne for at opnå anden ansættelse i lokalområdet er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang. Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord vurderer, at det ufaglærte arbejdsmarked i området er mættet, og det lokale arbejdsmarked er ramt af lukning af flere industriarbejdspladser, så der er tale om afskedigelser i et betydeligt omfang.

Jobcenter Thisted og DGS Denmark A/S vil begynde indsatsen for afskedigede medarbejdere i løbet af februar.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.