Aalborg

Mor blev stukket ned, mens hun ringede til politiet

19-årig tilstår drab på forældre og bror

Det var på denne ejendom ved Øster Hassing, at drabene fandt sted. Foto: Henrik Bo

Det var på denne ejendom ved Øster Hassing, at drabene fandt sted. Foto: Henrik Bo

AALBORG:En 19-årig mand erkendte under et grundlovsforhør onsdag, at han natten til onsdag dræbte sine forældre og sin storebror med flere knivstik på en landejendom i Øster Hassing nordøst for Aalborg,

De dræbte er en 64-årig mand og hans 54-årige hustru samt deres 22-årige søn. Nordjyllands Politi betragter det tre-dobbelte drab som en familietragedie.

Motivet kendes ikke med sikkerhed, men kan have været jalousi internt i familien.

Mor alarmerede politiet

Den 19-årige blev fremstillet i grundlovsforhør kl. 12, sigtet for tre-dobbelt drab. Han virkede fattet, da han satte sig foran dommeren. Den 19-årige havde et snitsår på kinden, og den ene finger bundet ind. Dørene blev lukket, da den sigtede skulle afgive forklaring, fordi han ikke havde taget endelig stilling til, hvordan han forholdt sig til sigtelsen. Dommeren mente, at hans forklaring kunne blive påvirket af pressens tilstedeværelse.

Da dørene igen blev åbnet, læste anklager Peter Rask anmeldelsesrapporten op. Af den fremgik det, at det var den dræbte mor, der klokken 02.50 alarmerede politiet, efter den 19-årige angiveligt havde stukket sin storebror ned.

Mens moren talte med politiet, kunne de høre en mand råbe ”Det er falsk anmeldelse”, hvorefter der var tumult og alt blev stille. Politiet fandt senere en mobiltelefon ved siden af den dræbte kvinde.

Blod overalt

Det kom også frem under retsmødet, at den 19-årige havde forladt stedet, da politiet ankom. Den første patrulje på stedet blev mødt af et uhyggeligt syn. Betjentene fandt de tre dræbte forskellige steder i huset, og der var blod over alt.

Den 19-årig blev senere anholdt klokken 04.19 på skadestuen på Aalborg Universitetshospital, hvor han blev behandlet for de skader, han havde pådraget sig under slagsmålet med familien.

Den sigtede blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen om varetægtsfængsling.

Se tv-indslag med politikommissær Lars Nørskov Jørgensen over artiklen.