Morfar lærte Wimbledon-sensation at tabe

Mormor i Lønstrup fulgte Frederik Løchte Nielsens triumf fra huset i klitterne

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LØNSTRUP:Det kan godt være, at farfar Kurt Nielsen har leveret lidt af de gener, som danske Frederik Løchte Nielsen trak på, da han lørdag aften leverede en af tennisverdenens største overraskelser med sin sejr i herredouble-finalen ved Wimbledon.

Men det var hans morfar i Vendsyssel, der lærte ham at tabe.

Det fortæller Wimbledon-triumfatorens mormor, Doris Løchte Jensen, som bor i Lønstrup.

Frederiks farfar, Kurt Nielsen, nåede to gange singlefinalen ved Wimbledon. Morfar, nu afdøde Jørgen Ejvind Jensen, var flere gange danmarksmester. Og det var ham, der trænede Frederik, til han var 12 år.

- Og han lod aldrig Frederik vinde, fortæller Doris Løchte Jensen.

- Jeg kan huske, at min mand lovede Frederik et vist beløb, hvis han kunne slå morfar, før han blev 12 år. Det skete ikke, og Frederik tudbrølede, når han tabte. Men for nogle år siden, blev jeg så glad, da Frederik pludselig sagde: - Det var godt morfar ikke lod mig vinde. Det har gjort mig meget bedre, at jeg også har lært at tabe.

Hun glæder sig inderligt over dattersønnens indiskutabelt største resultat nogensinde.

- Champagnepropperne sprang, og vi var bare så ovenud lykkelig på Frederiks vegne. Han er bare så dejlig en dreng - en dreng med begge ben på jorden, fortæller hun.

Så sent som i februar besøgte Frederik mormor i Lønstrup. Han spiller tennis over hele verden og er kun i Danmark otte uger om året. Men en ting er sikkert, han ringer til mormor i Lønstrup en gang om ugen, oplyser hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden