Brasserie og mesterkok i spidsen for gourmetevent

Lokale kræfter springer til og vil servere en gourmetoplevelse baseret på helt særlige råvarer

Peter Schyum er til daglig hotelchef på Steenbergs, og nu skal han være med til at sikre den høje standard ved Wine & Dine. <i>Foto: PR</i>

Peter Schyum er til daglig hotelchef på Steenbergs, og nu skal han være med til at sikre den høje standard ved Wine & Dine. Foto: PR

NYKØBING:Når Østers- & Muslingepremieren indtager Nykøbing Mors i weekenden 14.-16. oktober 2022, bliver det med et gensyn med det populære event Wine & Dine, der er tilbage efter to års pause.

Det skriver Østers- og Muslingepremieren i en pressemeddelelse.

I år bliver det med mesterkokken og morsingboen Mette Dahlgaard fra Falsters Kyster samt Peter Schyum, Steenbergs Hotel & Brasserie i Nykøbing i spidsen.

- Det flot pyntede telt vil endnu en gang danne rammerne om et event fra øverste hylde, når gæsterne bænker sig til kulinariske oplevelser i verdensklasse, baseret på råvarerne fra Limfjorden tilsat det bedste fra landjorden, fortæller Christian Kjeldsen, der er event producent på Østers- & Muslingepremieren, som er en del af Skaldyrshovedstaden.

Christian Kjeldsen glæder sig over, at det er lykkedes at sammensætte et superstærkt hold, der kan sikre den kvalitet, som Wine & Dine netop er kendt for:

- Steenbergs er med til at løfte det lokale kulinariske niveau og har siden deres åbning bevist, at de mestrer brugen af lokale råvarer, herunder "limfjordens guld", til fulde. Derfor er vi også glade for, at Steenbergs har nikket ja til at tage den store opgave på sig, som Wine & Dine vitterligt er, påpeger Christian Kjeldsen.

Årets gæstekok bliver Mette Dahlgaard, der i 2019 hentede en tredjeplads og i 2021 en andenplads ved DM i Østersgastronomi, der også finder sted i forbindelse med Østers- & Muslingepremieren.

- Mette Dahlgaard er en af landets skarpeste kokke og er i dag kulinarisk direktør for Falsters Kyster, der blandt andet rummer den højt roste restaurant Pomle Nakke. Mette kender Mors og de lokale råvarer. Hun har herudover erfaring fra det grønne køkken på Gemyse i Tivoli, samt de måske lidt mere skæve retter fra tiden på Geist i København. Mette er eksponent for et tårnhøjt niveau og spændende serveringer, siger Christian Kjeldsen.

Aftenen byder på velkomstbobler og snacks, fireretters gourmet-menu med tilhørende vine samt kaffe/te med sødt og cognac/likør.

Mesterkok Mette Dahlgaard er med på holdet bag årets Wine & Dine ved Østers- og Muslingepremieren i Nykøbing. <i>Foto: Jesper Rais</i>

Mesterkok Mette Dahlgaard er med på holdet bag årets Wine & Dine ved Østers- og Muslingepremieren i Nykøbing. Foto: Jesper Rais

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.