En million til Karby Kuber

Aktivitetshuset i den gamle landsbyskole kan nu realisere sine længe nærede planer

- Så nu skal vore frivillige i arbejdstøjet igen, siger Henning Jespersen, formand for Karby Kuber. <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

- Så nu skal vore frivillige i arbejdstøjet igen, siger Henning Jespersen, formand for Karby Kuber. Arkivfoto: Bo Lehm

KARBY:- Vi er glade, stolte og ydmyge. Fondsbevillingerne giver os mulighed for at udvikle Karby Kuber og tiltrække yderligere aktiviteter til vores hus. Vi kan næsten ikke få armene ned!

Det siger Henning Jespersen, formand for aktivitetshuset Karby Kuber på Sydvestmors. Huset har modtaget en million kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Bevillingen skal gå til etablering af en social café og et mødested, som skal bidrage til at fremme den lokale sammenhængskraft. 

Den tidligere landsbyskole i Karby på Mors blev i 2020 omdannet til et aktivitetshus for lokalsamfundet med faciliteter til møder, forenings- og fritidsaktiviteter. Et areal på 200 kvadratmeter var ikke omfattet af totalrenoveringen. Karby Kuber har længe ønsket at ombygge og renovere arealet med henblik på at etablere en social café og styrke mulighederne for at bruge lokalerne som møde- og aktivitetsrum for lokale interessegrupper. 

Med millionbevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan projektet nu realiseres. Caféen vil blive etableret i samråd med Café Perlen i Nykøbing, som vil afholde en ugentlig fællesspisning til glæde for de lokale borgere. Lokalerne vil også kunne benyttes i samarbejde med blandt andet det lokale Kulturhus, bibliotek og genbrugsbutik. Bevillingen fra Fonden skal også gå til etablering af et mindre antal værelser til udlejning til turister og lejrskoler. 

- Målsætningen er at øge værdien af Karby Kuber således, at det frivilligt drevne hus bliver samlingssted for lokalbefolkningens aktiviteter. Foruden bevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond, har Nykredits Fond tidligere givet tilsagn om et beløb på 200.000 kroner til projektet. Senest har Landdistriktsrådet på Mors støttet op med 50.000 kroner, siger Henning Jespersen.

Karby Kuber har navn efter den høje opholdskube, som her ses under etableringen. <i>Arkivfoto: Diana Holm</i>

Karby Kuber har navn efter den høje opholdskube, som her ses under etableringen. Arkivfoto: Diana Holm

Så nu skal de frivillige, som i forvejen har trukket et stort læs, på arbejde.

- Der ligger et stort arbejde forude for os, men vi er klar til at gå i gang. Der bliver brug for samme omfang af frivillige, som ved tidligere ombygninger. Desuden bliver der brug for opbakning fra Morsø Kommune, der ejer bygningen. Endelig bliver der også brug for konstruktivt samarbejde med håndværkerne, som gerne ses være lokale håndværkere. Vi har et håb om, at det hele går op i en højere enhed, siger en fortrøstningsfuld formand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.