Gudstjeneste

Kirkerne er lukket: Befrielsen fejres på YouTube

Tradition med befrielsesgudstjeneste og alsang holdes trods corona-restriktioner i hævd

Ved befrielsesgudstjenesten er Outrup Kirke pyntet med små dannebrogsflag, som stammer tilbage fra krigens tid. Privatfoto

Ved befrielsesgudstjenesten er Outrup Kirke pyntet med små dannebrogsflag, som stammer tilbage fra krigens tid. Privatfoto

OUTRUP:De seneste 21 år har det været en tradition i Outrup Kirke, at årsdagen for Danmarks Befrielse markeres med en gudstjeneste. I år er ingen undtagelse, men folk må nøjes med at følge begivenheden via YouTube.

Gudstjenesten blev nemlig afholdt og optaget på video i kirken allerede lørdag aften. Her deltog i alt seks personer, blandt andre parret Kirsten og Henrik Mørch-Nielsen, henholdsvis præst og organist.

Det var de to, der for 21 år siden startede traditionen med befrielsesgudstjeneste i Outrup Kirke og efterfølgende alsang på Mikkelsbakke Refugium.

Ved årets gudstjeneste var kirken som sædvanligt pyntet med små dannebrogsflag i stolerækkerne. Flagene blev syet af lokale kvinder under krigen, og cykelhandleren i Outrup lavede flagstængerne af brugte cykeleger.

Gudstjenesten kan ses på nettet i aften, og bagefter kan man deltage i fællessang fra Mikkelsbakke Refugium, derhjemme hver for sig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.