Kommunen vil sælge turistkontorets hus

Toldbygning fra 1900 sættes til salg, og Morsø Turistbureau flytter op i Algade

Toldbygningen fra år 1900 er en markant del af havnen i Nykøbing. <i>Foto: Morsø Kommune</i>

Toldbygningen fra år 1900 er en markant del af havnen i Nykøbing. Foto: Morsø Kommune

NYKØBING:Morsø Kommune har besluttet at sætte den gamle toldbygning på Havnen 4 til salg. Samtidig arbejdes der på, at turistbureauet, som i dag har adresse i huset, flytter i nye lokaler i gågaden, så det bliver en mere integreret del af gågadens miljø og naturligt kan styrke samspillet med handelslivet. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Siden sin opførelse i år 1900 har den smukke røde bygning med et samlet bebygget areal på 225 kvadratmeter været et særkende for havnen i Nykøbing. Den fungerede i mange år som toldbygning, blev efterfølgende havnekontor, og senest har Morsø Turistbureau haft til huse i de historiske rammer.

Snart vil der blive skrevet et nyt kapitel i fortællingen om toldbygningen, da Morsø Kommune i løbet af uge 26 sætter bygningen i udbud som et led i udviklingsplanen for Nykøbing Havn.

- For at sikre mere liv på havnen og øge sammenhængen med byen, giver det god mening at sælge den gamle toldkammerbygning. Vi har god investorinteresse, som er helt i tråd med den ambitiøse udviklingsplan for havnen, siger Hans Ejner Bertelsen (V), borgmester i Morsø Kommune. Han tilføjer:

- Jeg er klar over, at der er mange følelser forbundet med, at turistbureauet har været der i mange år. De er rigtigt gode til at formidle oplevelser og sørge for, at besøgende nyder opholdet på Mors. Deres kommende placering i gågaden tror jeg kan være til glæde og gavn for alle parter, da det også kan have en positiv effekt på handelslivet, når turister kigger ind og lader sig friste på vejen.


Turistforeningen ser muligheder
Tanken om en ny placering skal lige falde på plads hos turistforeningen. Den ser nogle store logistiske udfordringer i forhold til  vandaktiviteter, men bestyrelsesformand for Morsø Turistforening, Thea Michaela Koch kan også se et potentiale i at flytte ind i gågaden.

- Vi har været glade for at kunne låne lokalerne på havnen, og folk er glade for at besøge os. Det er jeg helt sikker på vil fortsætte med den nye placering. For det er ikke murstenene, som gør forskellen, men derimod personalet, som tager imod. Og hvis vi samtidig kan hjælpe med at gøre gågaden endnu mere levende og måske øge vores synlighed, så tror jeg, det kan bringe noget godt med sig for os alle, siger Thea Michaela Koch.

Formand for Mors Handel, Michael Hansen, er begejstret over udsigten til at få Morsø Turistbureau placeret i gågaden.

- Det ser jeg meget frem til. Vi gør en masse for at sikre, at vi også i fremtiden har en spændende gågade, og turistbureauet ville være meget interessant at få knyttet tættere på. Deres tilstedeværelse vil helt naturligt skabe mere aktivitet, og jeg er sikker på, at de mange, som de servicerer - også vil blive fristet af vores gode tilbud i gågaden. Derudover tænker jeg også, at vi kommer til at styrke samarbejdet, så endnu flere får øjnene op for mulighederne på Mors, lyder det fra Michael Hansen.

Planen er, at den gamle toldbygning vil blive udbudt i løbet af uge 26 med en budfrist 8. august. Forventningen er, at en kommende køber kan overtage bygningen i løbet af efteråret 2022.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.