Million til natursti på Sydvestmors

Sti mellem Karby og Hvidbjerg bliver handicapvenlig takket være bevilling fra Nordea-fonden

Ejstrup Bæk har fået sine slyngninger tilbage, og der bliver snart mulighed for at sejle på den med såkaldte paddleboards. Arkivfoto

Ejstrup Bæk har fået sine slyngninger tilbage, og der bliver snart mulighed for at sejle på den med såkaldte paddleboards. Arkivfoto

SYDVESTMORS:Gangbesværede og kørestolsbrugere kan se frem til nye muligheder for naturoplevelser på Sydvestmors, hvor en natursti mellem Karby og Hvidbjerg bliver gjort fuldt tilgængelig for alle med etablering af broer, parkeringsmuligheder og ny belægning.

Det sker takket være en bevilling på knap en million fra Nordea-fonden.

Område bliver også forsynet med formidlingstavler, og et vildtkamera vil transmittere live til nettet fra et dyreveksel med blandt andet ræve, mår og rådyr. Kameraet placeres i en højde, så det ikke fotograferer menneskers ansigter, fremgår det af en pressemeddelelse fra Nordea-fonden.

Paddleboards på bækken

Andre faciliteter til udeliv bliver udekøkken, vildmarksbad, shelter, havemøbler samt beplantning og lys ved den tidligere skole i Karby, som i dag huser multihuset Karby Kuber.

Og der indkøbes paddleboards, som vil kunne bruges af børn og måske også voksne på Ejstrup Bæk. På lidt længere sigt er det planen at fritlægge de sidste 500 meter af vandløbet ud til Limfjorden. Og til undervisning bliver der adgang til fiskenet, kikkerter og mikroskoper, som for eksempel vil kunne bruges i en ny biodiversitetshave ved stiens udmunding i udkanten af Hvidbjerg.

- Støtten fra Nordea-fonden er et kæmpespring frem i færdiggørelsen af Karby Kuber og omgivelserne, siger formand for foreningen Karby Kuber, Henning Jespersen, ifølge pressemeddelelsen.

Succesfuldt landsbyfællesskab

Området ligger i den sydvestlige del af Mors, hvor seks landsbyer er gået sammen under navnet Landsbyen de 7 Sogne. Denne landsbyklynge blev etableret som den første af sin art tilbage i 2012 og har formået at bremse tilbagegangen i befolkningstallet på cirka 2000 mennesker blandt andet ved at samle fællesfaciliteter og forbedre kvaliteten af dem.

Hos Nordea-fonden hæfter direktør Henrik Lehmann Andersen sig ved, at området har formået at vende en udvikling takket være en stor lokal og frivillig indsats.

- Vi har i disse år særligt fokus på at flere børn, unge og ældre kommer ud i det fri og får glæde af nogle af de mange oplevelser naturen byder på. På Mors har man formået at styrke sammenholdet og give området ny og øget værdi i både egen og andres opfattelse, siger Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden.

Projektet, der støttes med 993.000 kr., ventes klar til næste forår.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.