Ny afvisning og ny klage i sag om sex med mindreårig: Politiet kunne ikke finde digitale beviser mod kroejer

For anden gang opgiver Midt- og Vestjyllands Politi at føre straffesag mod 64-årig kroejer fra Mors efter sexepisode sidste efterår. Moren til en dengang 14-årig dreng klager igen over afgørelsen

Det var her på busterminalens toilet, at episoden fandt sted 8. september 2021. <i>Arkivfoto</i>

Det var her på busterminalens toilet, at episoden fandt sted 8. september 2021. Arkivfoto

MORS:Midt- og Vestjyllands Politi har truffet afgørelse vedrørende en klage, som moren til en på gerningstidspunktet 14-årig dreng fra Mors havde indgivet gennem sin advokat.

Moren var utilfreds med, at der ikke blev rejst tiltale mod en dengang 63-årig mand, som havde samleje med drengen på et toilet på Nykøbing Busterminal 8. september 2021. Dette er, som Nordjyske tidligere har dokumenteret, erkendt af begge parter. Det springende punkt i sagen er, om det kan bevises, at den ældre part, som er restauratør Jens-Peter Skov, indehaver af Sallingsund Færgekro, vidste, at hans partner kun var 14 år.

Skovs navn er kommet frem, fordi han i november valgte at udtale sig om sagen til Skive Folkeblad. På det tidspunkt havde anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi afgjort, at man ville frafalde en sigtelse mod Jens-Peter Skov, idet myndigheden vurderede, at det ikke ville kunne bevises i retten, at Skov havde gjort noget strafbart.

Herefter påklagede drengens mor gennem sin søns bistandsadvokat denne afgørelse til statsadvokaten i Viborg. Hvorefter statsadvokaten pålagde politiet at genoptage efterforskningen.

Forsvundne digitale spor

De to parter fik angiveligt kontakt med hinanden over datingsitet Grindr, og politiet har forsøgt at opspore dialogen mellem dem for at få fastslået, om drengens alder var blevet oplyst inden mødet på busstationen. I sit svar til moren skriver politiet, at:

"...korrespondancen på Grindr mellem din søn og Jens-Peter Skov ikke har kunnet genskabes. Det er således fortsat vores opfattelse, at det ikke under en straffesag ved domstolen ville kunne bevises, at Jens-Peter Skov var klar over, at din søn kun var 14 år på gerningstidspunktet."

Nordjyske har forsøgt at få en kommentar fra Jens-Peter Skov, men har trods flere forsøg ikke kunnet træffe ham. Til Skive Folkeblads netmedie udtalte Skov fredag morgen følgende:

"Jeg er lettet, for nu forventer jeg, at der er blevet sat et punktum i en for alle uheldig og trist sag, der har varet otte måneder. Jeg håber ikke, der bliver mere nu."

Men det gør der. I mandags, 9. maj, sendte moren gennem sin søns bistandsadvokat, Carsten Lyngs, Advodan i Thisted, en ny klage til statsadvokaten. Denne gang over den nye afgørelse fra 4. maj. 

Til Nordjyske siger advokaten:

- Det er selvfølgelig brandærgerligt, at politiets lokale it-sektion ikke har kunnet genskabe yderligere materiale fra Grindr. Jeg fastholder, at der bør rejses en straffesag, selv om der ikke er disse supplerende beviser. Jeg kan jo ikke vide, om statsadvokaten har samme vurdering som politiet, siger Carsten Lyngs.