KV21 Morsø

SF-kandidat er ikke overrasket over, at sexismesag dukker op igen: - I politik gælder alle kneb

Viggo Vangsgaard betegner sagen, som nu er årsag til at Enhedslisten ikke ønsker at indgå valgforbund med SF, som et overstået kapitel

Viggo Vangsgaard, tidligere socialdemokrat og nu repræsentant for SF i kommunalbestyrelsesmedlem i Morsø Kommune, havde gerne set et valgforbund bestående af SF, Enhedslisten og Radikale Venstre. Arkivfoto

Viggo Vangsgaard, tidligere socialdemokrat og nu repræsentant for SF i kommunalbestyrelsesmedlem i Morsø Kommune, havde gerne set et valgforbund bestående af SF, Enhedslisten og Radikale Venstre. Arkivfoto

MORS:- For mig er den sag et overstået kapitel. Det er ikke noget, jeg vil diskutere åbent, for jeg har skrevet under på en tavshedserklæring, og den agter jeg at holde, selv om der er nogle, der ikke holder den.

Det siger kommunalbestyrelsesmedlem og SF-kandidat Viggo Vangsgaard i en kommentar til, at den sag om sexisme, som for knap to år siden førte til, at han trådte ud af Socialdemokratiet, nu angives som den direkte årsag til, at Enhedslisten ikke ønsker at indgå i et valgteknisk samarbejde med SF ved det kommende kommunalvalg i Morsø Kommune.

Det var det socialdemokratiske kommunalbestyrelsesmedlem Pia Storm, der i 2019 gik til partiforeningens formand og fortalte, at hun oplevede grænseoverskridende adfærd fra Viggo Vangsgaards side.

Pia Thorsen, Enhedslistens lokale spidskandidat ved kommunalvalget, var klar i mælet, da Nordjyske forleden spurgte hende, om det ikke havde været mere naturligt, hvis partiet indgik valgforbund med det andet venstrefløjsparti SF frem for Radikale Venstre.

”Nej, ikke som situationen er denne gang. Ingen af vores stemmer skal gå til at få Viggo Vangsgaard valgt ind med de anklager om sexisme, som klæber til ham”, lød svaret.

Derfor står SF uden teknisk valgforbund med andre partier ved kommunalvalget på Mors.

Vil kæmpe med næb og kløer

Nordjyske har spurgt Viggo Vangsgaard, hvordan han har det med, at sagen bliver hevet frem igen.

- Jeg har det sådan, at der er nogle, der skal finde nogle sager. Jeg har selvfølgelig været klar over, at den nok ville blive taget op i forbindelse med valget. Det kommer ikke som en overraskelse for mig. I politik gælder alle kneb jo, svarer han og fortsætter:

- Jeg havde gerne set, at Enhedslisten, Radikale og SF var gået sammen i et valgforbund, for så er der ingenting, der går til spilde. Det kan man risikere nu, enten fra os eller dem. Jeg vil selvfølgelig kæmpe med næb og kløer for, at jeg selv bliver repræsenteret i kommunalbestyrelsen.

Hvis I alle bliver valgt ind, og I efterfølgende skal deltage i en forhandling om konstituering, hvordan vil du så have det med at samarbejde med Pia Thorsen?

- Det kommer jo an på, hvad man kan blive enige om i en konstitueringsaftale. Jeg har aftalt med partiet, at vi afgør på valgnatten, hvem vi samarbejder med. Jeg har altid kunnet samarbejde til alle sider, og det håber jeg at kunne fortsætte med, siger Viggo Vangsgaard og tilføjer:

- Enhedslisten vil da også have brug for at kunne samarbejde bredt, hvis de kommer ind, og hvis de overhovedet vil have noget at skulle have sagt, så skal de nok vurdere, hvad det er for nogle sager, de vil tage op. Men det er fuldstændig op til dem.

Socialdemokratiet er for store

Hverken Radikale eller Enhedslisten har haft noget ønske om at indgå valgforbund med Socialdemokratiet i Morsø Kommune. Jette Jepsen, lokal spidskandidat for Radikale Venstre ved kommunalvalget, siger:

- Det råd, man får fra vores organisation, er, at man helst skal gå sammen med nogen, der er af samme størrelse som en selv eller mindre. Ellers risikerer man at blive den lille. Socialdemokratiet er et stort parti, og det er vi blevet advaret imod.

Samme melding kommer fra Enhedslistens Pia Thorsen:

- Ligesom Bo (Fink, nu kandidat for Radikale Venstre, red.) for fire år siden sagde nej til Socialdemokratiet, vil vi også gøre det, fordi det oftest er sådan, at det er til det store partis fordel. Og jeg ved godt, at Bo ville være røget ind i 2017, men det var en atypisk situation. Fordi Socialdemokratiet er meget større end os, vil det blive et nej, hvis vi bliver spurgt.

Tore Müller, spidskandidat for Socialdemokratiet i Morsø Kommune, bekræfter, at partiet ikke har indgået valgforbund. Han mener dog, at det er en skrøne, at et forbund vil gavne det store parti mest og henviser netop til valget i 2017, hvor Enhedslisten ville have fået Bo Fink valgt ind, hvis partiet havde været i valgforbund med S. I stedet gik de 513 stemmer spildt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.