En ubehagelig stank af brændt gummi: Stop for stinkende test

Nedbrydningsvirksomheden Viking Recycling blev onsdag bremset af Morsø Kommune

En beboer i Tødsø tog tirsdag dette billede af Viking Recyclings forsøgsaktivitet. Privatfoto

En beboer i Tødsø tog tirsdag dette billede af Viking Recyclings forsøgsaktivitet. Privatfoto

TØDSØ:En ubehagelig stank af brændt gummi ledsaget af sort røg har i den seneste tid plaget beboere i Tødsø. Lugtgenerne stammer fra genbrugsfirmaet Viking Recycling, der er i færd med at etablere sig på et 6,5 hektar stort område på Præstbrovej vest for Nykøbing.

- Det har lugtet helt forfærdeligt. Det var galt for en måned siden, og i går lugtede det igen. De har tilladelse til at afbrænde sand med olie i, og det stinker som brændt gummi. Men i dag har der ikke været noget, siger en beboer i Tødsø, som ikke ønsker sit navn frem. Han er blevet bakket op af Tødsø Borger- og Kulturforening, som har klaget til Morsø Kommune.

Ingen lokalplan endnu

Lokalplanen, som skal give Viking Recycling tilladelse til at etablere nedbrydnings- og genbrugsvirksomhed på matriklen, har været forsinket og er hverken vedtaget eller har været i offentlig høring. Men Viking Recycling har for længst fået en miljøgodkendelse til termisk behandling af forurenet sand. Man har ikke produktionsanlægget klar, men har kunnet teste hos nabovirksomheden Vilsund Shells, som ejer halvdelen af Viking Recycling.

- Vi var som kommune indstillet på at udstede et strakspåbud til Viking Recycling om at stoppe forsøgene, indtil man har produktionsapparatet på plads. Men det blev ikke nødvendigt. Virksomheden var helt indstillet på at stoppe aktiviteten med det samme, da vi fik fat på den onsdag morgen. I miljøgodkendelsen har vi stillet nogle betingelser, som skal være opfyldt, når virksomheden går i drift, siger Arne Kirk, direktør for teknik og miljø.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aalborg Lufthavn dropper gratis parkering
Luk