Erhverv

Motorvej kan skabe basis for nyt erhvervsområde ved Nørhalne

Formand for teknisk udvalg drømmer om at tiltrække store, nye virksomheder til Jammerbugt Kommune

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Torben HansenJammerbugt Kommune spekulerer i at lave et erhvervsområde i den yderste krog af kommunen - op ad motorvej E39. Tanken er, at motorvejen skal tiltrække investeringer og nye firmaer. Det er meget tidligt i forløbet, så det er endnu ikke bestemt, hvilket areal, der bliver tale om. Men jeg har brug for et frisk foto fra E39 omkring Vestbjerg-afkørslen.

NØRHALNE:Motorvej E39, der løber tæt forbi Nørhalne, giver mulighed for erhvervsmæssig vækst. Og den mulighed vil Jammerbugt Kommune gerne gribe.

- Vi er ved at kigge på, om det kunne være en god mulighed at lægge et erhvervsområde så tæt på motor- vejen som overhovedet muligt, fortæller Jens Chr. Golding (S), der er formand for teknisk udvalg i Jammerbugt Kommune.

I forbindelse med den netop vedtagne helhedsplan for Jammerbugt Kommune bliver det pågældende erhvervsområde nævnt. Endnu er en realisering dog langt væk.

- Det her er jo ikke ret langt i processen endnu. Processen skal vi have sat i gang igennem vores erhvervsråd, og så må vi derefter se på, om der er nogen, der kunne have lyst til at slå sig ned i sådan et område, forklarer Jens Chr. Golding.

- Men Nørhalne er jo i forvejen en by, der vokser, fordi den ligger tæt på motorvejen. Så det kunne jo også godt være, at vi kunne få noget industri til at vokse.

- Andre steder kan man jo se, at motorveje er noget, der tiltrækker investeringer. Stort set langs hele den jyske motorvej kan man jo se, at virksomhederne skyder op.

Ifølge Jens Chr. Golding skulle det gerne være nye - og helst store - virksomheder, der lokkes til området.

- Måske kunne vi få nogle større firmaer til at lave lagerhoteller på sådan et areal - og gerne nogle firmaer, som vi ikke i forvejen har i vores kommune. Jeg synes i hvert fald ikke, at vi skal udlægge et nyt stort erhvervsområde for at få plads til 2-3 små håndværkervirksom- heder. Dem har vi erhvervsområder til andre steder.

Samtidig fastslår Golding, at der under alle omstændigheder skal være interesserede virksomheder, inden Jammerbugt Kommune begynder at bruge penge.

- Det er en større investering, hvis vi skal købe sådan et areal, og vi vil ikke risikere at udlægge et stort erhvervsareal, som der aldrig kommer nogen på. Derfor må strategien være, at vi kigger os om for at se, om der er nogle virksomheder, som har lyst til at etablere sig der.

- Men der vil være en lang fase, inden vi eventuelt når til at sætte spaden i jorden, fastslår Jens Chr. Golding.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst