Museum i midtbyen

Der arbejdes på at flytte vildmosemuseet ind til midtbyen

Vildmosemuseet vil få flere besøgende med en flytning. Arkivfoto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Vildmosemuseet vil få flere besøgende med en flytning. Arkivfoto: Hans Ravn Hans Ravn

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Der arbejdes både i Vildmosemuseet og i Museerne i Brønderslev Kommune for at få flyttet Vildmosemuseet til Brønderslev midtby. Karsten Frederiksen, formand for Vildmosemuseet og næstformand i Museerne i Brønderslev Kommune, mener, at en placering i midtbyen vil trække flere besøgende til.

- At der kan skaffes penge til en flytning, tror Karsten Frederiksen er en mulighed. Der kan søges fonde, men han ser også Kulturstyrelsen som en mulighed.

Karsten Frederiksen deltog sammen med Ove Thomsen, formand for den overordnede museumsbestyrelse, og museumsleder Anne Dorthe Holm, i et møde med Kulturstyrelsen omkring museernes fremtid. Karsten Frederiksen ser efter mødet tre muligheder:

1. Brønderslev Kommune bidrager med 2 mio. kr., så statsanerkendelsen og statstilskuddet på 1 mio. kr. kan opretholdes. I dag bidrager kommunen med 1,5 mio. kr. Karsten Frederiksen bemærker, at Brønderslev Kommune bevæger sig mod målet.

2. Mulighederne med samarbejde med andre undersøges. Det mener Karsten Frederiksen ikke er et anvendeligt alternativ, da han mener, at det bliver dyrere, da Brønderslev Kommune så skal hæves op på niveau med andre kommuner. I dag bidrager Brønderslev Kommune med langt færre penge end andre kommuner.

3. Museerne stopper som statsanerkendt museum, og lader foreningerne drive museerne. Den mulighed ser Karsten Frederiksen ikke som en god idé.

Karsten Frederiksen ser den bedste løsning som et statsanerkendt museum.

- Vi skal nok i højere grad specialisere os, siger han. Selv om der i fjor skete en fordobling af besøgstallet på Vildmosemuseet, tror jeg, at der vil komme endnu flere besøgende med en central placering, bemærker Karsten Frederiksen.

Noget af det, der er påkrævet, er magasinerne skal forbedres. I dag er opmagasineringsforholdene ikke gode nok. Karsten Frederiksen ser en åbning i mulighederne for at få Kulturstyrelsen til at bidrage ekstraordinært til bedre magasinforhold.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.