Musik og teater fra hele Norden

Musikere og scenekunstnere fra fem venskabsbyer mødes i Thisted

Morten Kyndby Holm
Blues-rock-bandet Blindstone - med Jesper Bunk, Martin J. Andersen og Sigurd Jøhnk-Jensen - bliver Thisteds bidrag til den musikalske del af no\\art.
Thisted 21. juli 2016 17:50 - Opdateret 22. juli 2016 16:47

THISTED: Der bliver budt på musik og scenekunst fra alle fem nordiske lande, når Thisted i dagene 13.-15. august er vært for en nordisk kulturfestival.

Festivalen - med overskriften no\\art - er et forsøg på at genoplive det kulturelle element, som tidligere har været en væsentlig del af venskabsbysamarbejdet. Og i de fire andre venskabsbyer - norske Skien, Uddevalla i Sverige, islandske Mosfellsbær og Loima i Finland - har man taget godt imod ideen, fortæller Jennifer Strohmeyer, kulturkonsulent i Thisted Kommune.

Det er venskabsbyerne, som selv har udvalgt de mellem tre og fem kunstnere, som repræsenterer hvert af landene, og som alle har tilknytning til venskabsbyen.

- Jeg synes, vi kan være meget tilfredse med det program, vi har fået sammensat, siger Jennifer Strohmeyer - der dog endnu mangler at få en endelig aftale i hus med musikere fra Uddevalla.

Thisteds officielle bidrag til festivalen bliver Blindstone, lokal rock-blues-gruppe med publikum i hele verden, samt skuespilleren Tilde Knudsen, der bor i København, men også har rødder i Thy.

Oprindelig var planen en festival, der skulle favne flere kunstneriske udtryksformer. Men da det ikke lykkedes at få så mange fondsmidler til projektet som håbet, har arrangørerne valgt at koncentrere sig om musik - specielt jazz og improvisationsmusik - og scenekunst.

Det bliver dog også en festival med billedkunst. Den dansk-norske billedhugger Benthe Marit Norheim kommer til Thisted med sine flydende skulpturer, og Thisted-kunstforeningen Det Ny Kastet bidrager med en udstilling med nordiske kunstnere på Det Gamle Rådhus.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...